Ki a konyhából! A strandolás élménye a saját kertünkben

Tikkasztó nyári napokon nincs is kellemesebb elfoglaltság, mint megmártózni a hűsítő vízben vagy a parton élvezni a napozás nyugalmát. De mennyivel élvezetesebb, ha nem kell osztoznunk másokkal az utolsó talpalatnyi füves területért, vagy nem érkezik váratlanul a fejünkre egy eltévedt labda?

A saját kertünk biztonságában is átélhetjük a strandolás élményét. A kerti medencék manapság egyre elterjedtebbek. Gyerekes családoknak és időseknek is ideális megoldás lehet a nyári napok vidám eltöltéséhez.

Nem kell elutaznunk és magunkkal cipelni a fél háztartás, ha egy kis pancsolásra vágyunk. Nincs nyugtalankodás a hosszú sor miatt a pénztárnál vagy aggódni a tisztaság miatt. Elég kisétálni a kertünkbe, és elnyúlni a napozóágyon vagy a pokrócon a saját kültéri medencénk partján, és élvezi a napsütést. Szabadon csobbanni egyet a nyári kánikulában, amikor csak a kedvünk tartja. Egy kültéri medence kényelmet és kikapcsolódást biztosít, és még kertünk összképét is javítja.

De vajon melyik a legjobb választás?

 

A medence építés számtalan fajtája létezik, így kiválaszthatjuk az igényeinknek legmegfelelőbbet. Rengeteg a lehetőség, amiket mind érdemes számításba vennünk. De mi alapján találjuk meg a számunkra legideálisabb megoldást? Érdemes figyelembe venni kertünk adottságait, ami nagyban befolyásolhatja, hogy szabadon álló vagy süllyesztett kivitelt válasszunk, illetve milyen méretű medencében gondolkodjunk. Az anyag és forma tekintetében is bőséges a választék.

A családtagok igényeit is érdemes szem előtt tartani, például hogy milyen korú gyerekek fognak napi szinten a medence körül játszani vagy épp benne lubickolni. Az idősebbekre is gondoljunk, hogy ők se maradjanak ki a nyári felfrissülés örömeiből. A felállítással járó munka sem elhanyagolható tényező. A süllyesztett medencék esetén is találhatunk olyat, ami nem igényli szakember segítségét. Mielőtt döntünk, vegyünk figyelembe minden igényt, hogy az egész család kihasználhassa egy medence nyújtotta lehetőségeket.

Megosztás

Olvasd el többi írásainkat is