Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Hogyan tároljuk a konyhai kisgépeket?

A legtöbben itt készítik elő az ebédet vagy a vacsorát, de számos más munkafolyamat is itt zajlik, így minden négyzetcentiméter fontos. Hogy mi kerüljön ide a kisgépek, mint a kávéfőző, kenyérpirító vagy vízforraló közül, dönthet a gyakoriság, de az esztétika is. Először mindig gondoljuk végig, hogy mely eszközök azok, amiket napi rendszerességgel használunk. Mivel indítjuk a napot?

Egy jó kávéval vagy egy frissítő turmixszal? Ha erre a kérdésre tudjuk a választ, meg is van a legfontosabb berendezés, ami ki is kerülhet a pultra. Ezután jöhet az alkuk játéka, ha egynél több eszközt használunk rendszeresen. Emellett az is szempont lehet, hogy mennyire néz ki jól az adott eszköz. Lehet, hogy naponta eszünk pirítóst, de ha már kicsit leharcolt a gép, sokan nem rontanák a konyha látképét vele, inkább használat után elteszik.

A használaton kívüli gépek tárolásáról

Ha megvannak a kedvenc eszközök, amik helyet kapnak a konyhapulton, jöhet a kérdés, hogyan tároljuk azokat, amik nem maradhatnak állandóan elöl.

Mielőtt évekig kerülgetnénk a régi, leharcolt eszközöket, először mindenképp válogassuk ki azokat, melyeket ténylegesen használunk, így sok helyet tudunk felszabadítani a spájzban vagy a kamrában. Amiket évente nem használunk legalább 10-15 alkalommal, azoknak érdemes új otthont keresni. A saját dobozukban nem célszerű tárolni a berendezéseket, mert így nagyon sok helyet elfoglalnak.

Sokan persze úgy gondolják, hogy így majd könnyebb lesz eladni, de ha már most az eladásán gondolkodunk, inkább szabaduljunk meg tőle most. Ha olyan eszközről van szó, ami meg tud állni a saját lábán, mint a pirító vagy a narancsfacsaró, mehet a kamra vagy a konyhaszekrény alsó polcára. Ha viszont botmixernek vagy gofrisütőnek keresünk helyet, amik általában több darabból állnak, akkor célszerű egy tároló dobozt rendszeresíteni az alkatrészeknek.