Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Gasztronómiai nyaralás itthon és külföldön

A sütés és főzés egy idő után nyűggé válik azok számára, akik kényszerből dolgoznak, azonban a kreativitás eme formája akár löketet is adhat a mindennapos munkavégzéshez. A séfek, szakácsok, vagy akik ebbe az irányba nézelődnek, dönthetnek úgy, hogy összekötik a szórakozást a tanulással. Hogyan?

Az évenkénti nyaralás kiválasztásánál sokszor aszerint döntünk, hogy melyik országban találunk tengerpartot, hegyeket, nyüzsgő városokat, azt, amire éppen vágyunk. Azonban, akik a konyhában is aratni akarnak, a jó recepteket élőben is megtapasztalják. Nincs is jobb annál a gasztronómiai élménynél, amit személyesen tapasztal meg az ember, például a nyaralás során. Mindenkiről elmondható, hogy bárhova menjen is, enni kell. Miért ne próbálná ki célirányosan a helyi finomságokat?

A kultúra és az ételek

Egyre több étterem foglalkozik a külföldi fogásokkal, és egzotikus ízekkel akarja feldobni az étlapot. Ilyen lehet a görög tzatziki, a spanyol paella, a francia quiche, vagy az olasz paradicsomszósz. Sokkal egyszerűbb dolga lesz a szakácsnak megteremteni az ízvilágot, ha tisztában van vele, hogy milyennek kell lennie pontosan, és nemcsak a nagykönyvben olvas róla. Ráadásul ezeken a nyaralásokon kedvünkre válogathatunk a tengerpart, a hegység és más látványosságok között.

Természetesen ugyanez elmondható hazánkról is. A magyar fogások is rejtenek titkokat, elég beülni az autóba és utazni egyet. Nem mindenhol ugyanolyan a harcsa, és a Bakony fogásai is eltérnek majd az Alföldtől. Ha nem szeretnénk elhagyni az országhatárt, akkor kedvünkre járhatjuk be Magyarországot, megismerkedve a legkülönlegesebb ízekkel, fogásokkal és tálalással. Emellett országunk szokásait is nagyító alá vehetjük. A nyaralás így nemcsak feledhetetlen lesz, hanem szórakoztató és hasznos, megteremtve az alapot a legjobb fogásokhoz.