Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Erre figyeljünk lakásvásárlásnál

Lakásvásárlásnál szeretünk minden egyes zugot átnézni. A hölgyek a konyhában szokták kezdeni, ahol nagyon sokat számít a bútorok és a készülékek állapota. Sokszor egy koszos vagy nem kifestett lakás veszít az értékéből, azonban, amikor felújított helyiséggel van dolgunk, akkor hamar levesz minket a lábukról. Megeshet, hogy bizonyos területeket ki hagyunk, és csak felületesen vizsgálunk át. Az egyik ilyen a tetőtér, illetve a tető. Miközben csak arra figyelünk, hogy első ránézésre megfeleljen az igényeinknek, nem szabad megfeledkeznünk a megfelelő szigetelésről sem.

Mivel a meleg levegő felfelé áramlik, nem furcsa, hogy nyáron a tetőtér elviselhetetlenné szokott válni, télen pedig meg lehet benne fagyni. Ha csak annyival elintézzük, hogy jó állapotúnak tűnik, akkor megkeseríti majd az életünket. Egy rosszul szigetelt tető és tetőtér nagyban fogja befolyásolni a villanyszámlánkat is, ezért mindenképpen járjunk utána. Ha kell, kérjük el az építkezési dokumentumokat is.

Amikor tetőteret akarunk kiépíteni

Másik lehetőség, hogy a mi házunk, a mi lakásunk rendelkezik egy padlással, és át szeretnénk alakítani tetőtérré. Eleinte nem tűnik nehéz feladatnak, festés, padlózás és néhány bútor kell, aminek következtében már készen is van a plusz szoba. A tetőterek nagyon hangulatos helyiségek lehetnek, hogyha a megfelelő dekorációt választjuk. Sokszor tökéletes zugok alakíthatóak ki a csendes elvonuláshoz, de akár egy irodát is csinálhatunk magunknak. A festők, írók, vagy zenészek kifejezetten szeretnek ilyen helyekre elvonulni, lehet, hogy a mi családunkban is akad egy művész.

Azonban, ha már kész van a lakás, akkor rájöhetünk, hogy bizony a szigetelésen van mit javítani. Lehet, hogy az ablakaink jó minőségűek, és nem ott veszítjük el az energiát, azonban maga a tető gyenge pontja lehet a háznak. Ilyenkor csak úgy tudjuk megoldani a problémát, ha légkondit is beépítünk, azonban ezt később folyamatosan kell majd működtetünk, ami csak a számlánkon fog meglátszódni.

Válasszuk a purhab szigetelést

Ha végül a tetőtér szigetelése mellett döntünk, akkor tartsuk észben, hogy hagyományos szigeteléssel macerás lesz a művelet, ráadásul a költségek is növekedni fognak, és sokáig fog tartani. Ha a tetőterünk már beépített, vagy a részben beépített, akkor alkalmatlanná válik arra, hogy a hagyományos megoldásokhoz forduljunk. Azonban nem kell pánikba esni, a legújabb purhab szigetelés a segítségünkre lesz, tökéletes megoldásként szolgál a már lakott helyiségekben is.

Válasszuk a fújható szigetelést, mivel rengeteg előnye van. A leggyakoribb a purhab, ami laboratóriumban előállított és a poliuretánból származik. Jó, mert pontosan annyi anyagot fogunk elhasználni, amennyire szükségünk lesz az egész helyiségbe szigetelésére, így nem keletkezik felesleg. A nehezen hozzáférhető helyeket is el tudjuk érni, azt is könnyedén. Nem kell hozzá semmit szétbontani, így nem jár plusz költségekkel. A munkavégzés menete végig tiszta marad, nem kell a nagytakarítástól félni. Végül, de nem utolsó sorban ez a fajta hőszigetelés, ami a legjobban véd, mivel nem léteznek benne hőhidak.