Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Főzéshez

Főzéshez

Tippek főzéshez

Tippek, amelyekkel eccerűbbé válik az amúgy is eccerű recept-, étel elkészítés

Ha az utolsó lépésnél - mielőtt teljesen kész lenne a főzelék -, üthetsz bele tojásokat! Főzd meg, ekkor lesz kész
Az almát ízesítheted vanília aromával vagy vaníliás cukorral megszórva is! A vaníliás pudingban is roppant finom, tehát a vanília íz igenis nagyon illik az almához.
Az alma hámozást követően nagyon gyorsan megbarnul. Látványában sem olyan guszta, ezért locsold meg citromlével, vagy egy kis vizben feloldott citromsavval. Ettől szép fehér marad a meghámozott alma színe.
Ne tegyél semmi fűszert az almához, esetleg édesítsd - nagyon finom így is :-)
Kenőecset híján magad is rögtönözhetsz alkalmas eszközt, egyszerhasználatos kenő ecsetet: tekerj hengerré egy papírtörlőt, ahogy a palacsintát, hajtsd félbe, és használd ecset helyett.
A paradicsomot nem kell sokat főzni, épp csak érjen össze az íze az egyéb összetevőkével! - a passzírozott paradicsom is és a sűrített paradicsom is hőkezeléssel készül, ezért nem szükséges hosszasan főzni, sőt, jobban megőrzi eredeti ízét és beltartalmát.
Passzírozott paradicsom híján használj sűrített paradicsomot: pl konzervet vagy üvegest, mind1 - keverd ki vízzel, azaz hígítsd fel megfelelő állagúra még a felhasználás előtt! Csak kikeverve, kicsit hígítva öntsd a fővő ételbe.
A főzelék elkészültekor fedővel takard le! - így tálalásig tartja a meleget - és nem bőrösödik meg a teteje.
A főzeléket fedő alatt főzd vagy fedő nélkül? - ha fedő alatt főzöd - persze csak amíg nem kell kevergetni -, akkor a zöldség jobban megtartja az értékes összetevőit, azok nem tudnak elillanni. - fedő nélkül főzött főzelékből viszont elpárolog a puffadást okozó összetevő, tehát ha problémád van ezzel, akkor viszont fedő nélkül főzd pl a babfőzeléket, káposztás ételeket!
A rumot helyettesítheted rum aromával vagy sütőrumot is használhatsz helyette. A sütőrum roppant alacsony alkoholtartalmú, ami aztán a sütésnél el is párolog, viszont a tészta sokkal könnyebb lesz tőle, az íze is finom.
A kelesztés gyorsításához - ha az edényed alkalmas rá - tedd egy percre a mikróba, 600W-on. Hagyd is a mikróban, ha teheted, mert így gyorsabban megkel a tészta.
Gyorsabban és szebben megkel a tészta, ha a tálat beleállítod melegvízbe