Vágykeltő ételek, melyek garantáltan jó hatással lesznek a házaséletünkre

Nem egy új felfedezés az, hogy némelyik étel, vagy alapanyag képes felkelteni, vagy serkenteni a szexuális vágyat. Már a Római birodalomban, és az Ókori Egyiptomban is ismertek, és gyakran használtak is olyan gasztronómiai trükköket, melyek jó hatással voltak az emberek szerelmi viszonyaira.

Ebben az időkben a hölgyek gyakran fahéjjal illatosították magukat, és sűrűn fogyasztottak vágykeltő fűszerekkel megfőzött tonhalat, vagy éppen osztrigát.

De nézzük meg, a mai korban milyen vágyfokozó finomságokkal rukkolhatunk elő abban az esetben, ha egy picit fel szeretnénk dobni a szexuális életünket.

Ha egy párkapcsolat nem működik megfelelően, első lépésként mindenképpen annak az okait kell megkeresni, majd orvosolni. Kevesen tudják, de a lelki problémák a férfiak esetében még akár különböző potencia zavarokat is elő tud idézni, ezért a legjobb, amit tehetünk, hogy őszintén átbeszéljük még a legkisebb nézeteltéréseket is, és hol máshol lehetne egy jó beszélhetni, ha nem egy finom, ínycsiklandozó vacsora fölött? Szerencsére léteznek olyan ételek, melyek még a potencia problémákon is tudnak segíteni.

Ételek, melyek segíthetnek a vágyfokozásban

Azt már talán sokan tudják, hogy az osztriga milyen jó hatással van a férfiakra az ágyban. A híres Casanova recept szerint minden nap el kell fogyasztanunk 50 darab friss osztrigát ahhoz, hogy a szexuális életünk valóban tökéletes legyen. Valljuk be, ezt hazánkban kicsit nehéz lenne kivitelezni, de egy tengerparti nyaralás során sort keríthetünk az osztriga vágykeltő hatásainak tesztelésére. Addig is fogyasszunk tengeri herkentyűket, és kagylót, hiszen ezek is remekül teszik a dolgukat.

A gyömbérnek megvan a maga jellegzetes, csípős íze, melyet még azok is ismernek, akik különösképpen nem is szeretik. Karakteres aromája képes fokozni a vérkeringést, egyesek szerint aktus közben különleges hőhullámokat is átélhetünk.

A csokoládé fogyasztásának kész rituáléja lehet akkor, ha éppen szexuális életünket szeretnénk egy picit feldobni. Ha egy adag csokiba mártott friss eperrel várjuk partnerünket a hálószobában, akkor nagy valószínűséggel érteni fogja a célzást. A csokoládénak egyébként bizonyítottan van vágyfokozó hatása, ehhez azonban több ezer táblacsokit el kéne fogyasztanunk.

Köztudott tény, hogy ha jobban odafigyelünk arra, hogy megfelelő mennyiségű, jó minőségű fehérjét fogyasszunk nap mint nap, akkor az a házaséletünkre is igen jó hatást fog gyakorolni. Ebből kiindulva, vágyfokozó ételnek számít minden tengeri herkentyű, illetve tojás (különösen a strucctojás) sajtok, és a tejtermékek is.

Megosztás

Olvasd el többi írásainkat is