Redőny és tetőablakok

Ha árnyékolásról van szó, akkor a redőny az egyik legjobb lehetőség, ezért nem is meglepő, hogy a legtöbben ezt a megoldást választják, ha árnyékolásról van szó.

Persze vannak esetek, amikor nem alkalmazható, és ide szokták sorolni a tetőablakokat is, de a helyzet az, hogy tetőablak esetén is választható már redőny. A redőnynek pedig számos előnye van, ami miatt sokkal hatékonyabb, mint a belső árnyékolók.

Fényszűrés

A redőny fényszűrés és fényáteresztés szempontjából egy nagyon hasznos megoldás, ugyanis a teljes sötétségtől a félhomályon át a teljes világosságig széles spektrumban állítható.

Hőszigetelés

A redőny segíthet télen bent, nyáron pedig kint tartani a meleget, ez pedig a tetőtérben egy kifejezetten hasznos képesség. Sokkal több hőt képes kiszűrni nyáron, mint egy roló vagy egy reluxa, írja a djarni.hu.

Az ablakok sem örökéletűek, így egyszer eljön az ideje, hogy kicseréljük őket. Így van ez a tetőablakokkal is. Ha műanyag ablakról van szó, akkor 15-20 év után valószínűleg új ablakok kellenek, a mai, modern ablakok esetében ez lehet 30 év is, de egyszer mindenképp szükség lesz arra, hogy kicseréljük őket, tette közzé a gradatio.hu.

Faablak esetén akár 100 évig is bírhatja egy ablak, ennek azonban az az ára, hogy 5-6 évente el kell végezni az ablak felületkezelését, ha ezt nem tesszük meg vagy nem megfelelően végezzük, akkor az ablak korhadni, rohadni fog, így pedig jóval hamarabb lesz szükség cserére, mint a műanyag ablakok esetében.

Vannak azonban jelei annak, hogy eljön a csere ideje. Amennyiben észrevesszük ezeket az árulkodó kis nyomokat nem szabad halogatni. Természetesen a tavasz és a nyár a legideálisabb időszak az ablakcserére, de ha úgy érezzük, hogy nem várhatunk tovább, akkor akár télen is belevághatunk az ablakcserébe, akár a tetőablak.hu jóvoltából is. A tévhittel ellentétben az ablakcsere nem tart majd napokig, ha megfelelő szakembert választunk a munkára.

Megosztás

Olvasd el többi írásainkat is