Potencianövelő ételek segítenek az életben

Az embereket már az ősidők óta foglalkoztatja a szexualitás, annak minél intenzívebb megélése. Már az ókorban is tudták, hogy bizonyos ételeket, fűszereket, italokat fogyasztva a potencia növekszik, a férfiak erekciója tartósabb, erősebb lesz. A nemi vágy, a libidó fokozódik és összességében ez hozzájárul a szexualitás még jobb élvezetéhez.

Amikor egy párkapcsolatban megjelennek a potenciazavarok, a libidó csökkenése, a merevedési zavarok, akkor sokan életmódbeli változtatásokkal próbálnak úrrá lenni a problémán. Jól is teszik, hisz az esetek jelentős többségében ezek nagymértékben hozzájárulnak a zavarok elmúlásához.

Segítő élelmiszerek

A healthline.com összeállított egy listát, amelyen hét olyan élelmiszer szerepel, melyek segítenek a szexuális élet még jobbá tételében. Az egészséges nemi vágy összefügg a fizikai és érzelmi egészségérzettel, nem meglepő tehát, hogy az elfogyasztott ételek szerepet játszanak a szexuális élet fellendítésében is.

Ezek az ételek javítják a libidót, fokozzák a véráramlást, javítják a szív és az érrendszer egészségét. Ezek az ételek tele vannak olyan tápanyagokkal, melyek nem csak a libidó felpezsdítésében játszanak szerepet, hanem az általános egészségi állapotban is.

Az első ilyen étel az osztriga, aminek magas cinktartalma fokozza a véráramlást és segíti a nemi szervek vérellátását. A magas fehérjetartalmú húsok, a csirke, a marha és a sertés olyan vegyületeket tartalmaznak, melyek szintén segítenek a véráramlás javításában, ilyen a cink, a karnitin, vagy az L-arginin. A lazac omega-3 tartalma révén járul hozzá a még jobb szexuális élethez oly módon, hogy ezek a zsírsavak segítenek megelőzni a plakkok felhalmozódását az artériákban.

A diófélék és magvak is tartalmazzák a hatékony cinket, ezen kívül L-arginint és omega-3 zsírsavakat is. Az alma is jó választás, ez az úgynevezett kvercetin nevű vegyületben gazdag, ami segíti a keringést. Ugyanígy jó választás a cékla is, ami antioxidánsokban és vitaminokban gazdag, magas nitráttartalma pedig szintén hozzájárulhat a szexuális élet fellendítésében.

Végezetül pedig a vörösbor, ami nem csak az ellazulásban segít, hanem a vérkeringés fokozásában is. Persze csak mértékkel.

Megosztás

Olvasd el többi írásainkat is