Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Csúcsteljesítmény vegán étrenddel

Csúcsteljesítmény vegán étrenddel
Csúcsteljesítmény vegán étrenddel

Scott Jurek legnagyobb teljesítménye eddig az döbbenetesen hosszú, 46 napig tartó futás volt, amely útvonala az észak-amerikai Appalache-hegységen vezet keresztül. Ez az út összesen kb. 3500 km hosszú. Scott a világ egyik legjobb ultrafutója és ma már vegán étkezik.

Edzései során azt vette észre, hogy a teljesítményét a növényi alapú táplálkozás támogatta leginkább. Ultrafutó karrierje felívelésével párhuzamosan fokozatosan teljesen áttért a vegán étrendre. Könyve, a Futni, enni, élni egy természetközeli történet tele akaraterővel és egyszerű, tápláló, gyors vega ételek receptjeivel. A vegán étrend abban különbözik a vegetáriánustól, hogy a húsokon felül sem hal, sem tojás, sem tejtermék nem szerepel benne. Ennek ellenére vegetáriánus és vegán étrendet is lehet kiegyensúlyozottan összeállítani, hogy minden szükséges tápanyaghoz hozzájuss! Ezt Scott példája is alátámasztja.

Az ultrafutás egy hosszútávú, nagy megterhelést jelentő sport. Bizonyos tekintetben az állandóan felfokozott tempójú, stresszes mindennapjaink hasonlítanak rá. Vajon ezek a mindennapok is egyszerűbbek lennének vegán étrenden? Ha téged is érdekelnek a vegetáriánus ételek, kattints a kőeccerű vega vagy vegetáriánus címkénkre, és próbálj ki néhányat!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg másokkal is!

 


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Kapcsolódó írások: