Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Minőségi, anyabarát babakonyha

Minőségi, anyabarát babakonyha
Minőségi, anyabarát babakonyha

Amikor a baba örvendezve cuppogja be 4 (6, esetleg 8 hónaposan) az első alma püréjét, az anyák arcán felderül a mosoly. Azonban ez a mosoly, az nem az a mosoly. Persze, persze, örvendünk, hogy ízlik a gyermeknek a gyümölcs. De feldereng, hogy akkor talán hamarosan apa is tudja majd etetni helyettünk a babát, amíg mi elszökünk a kávézóba, fodrászhoz, soppingolni. Azonban hamar beköszönt a frász - ha valaki csak egy hajszálnyit is egészség tudatos, hamarosan rájön, hogy ezentúl folyamatosan kell főzzön. A boltok választéka mégsem olyan  egészséges és nagy, mint messziről tűnik; anya is ráun hamarosan, pedig nem is ő eszi. A folyamatos tájékozódás, mérlegelés és főzés elkezdi megenni a mindennapokat, s kész is a taposómalom.

Ilyen helyzetekben nyújt segítséget a www.bebispenot.hu oldal. Szerzője Gacsó Anikó, aki "tudatos táplálkozó", de nem vallja magát sem tipp-topp háziasszonynak, sem konyhatündérnek. Kisfiát nevelve azzal találkozott, amibe sok kezdő anyuka belefut: az internet tele van mindenféle információval a hozzátáplálás témájában, de ezek sokszor hiányosak vagy ellentmondóak. Szerencsére azóta nem csak gyűjti a minőségi hozzátáplálással kapcsolatos infókat, de meg is osztja velünk.

Az oldal az alapoktól kezdve mutatja be, hogyan vezessük be a baba étrendjébe a finom falatokat. A recepteket életkor szerinti bontásban, vagy kategóriánként is kereshetjük aszerint, hogy épp gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes vagy tejtermék mentes ételt dobnánk össze. Weblapján időnként szakértőket is megszólaltat, máskor saját élményeit blogolja, mint például a gyerekek közösségben való étkezésének bonyodalmai.

Legnépszerűbb cikkei között van a Főzz együtt a gyerekkel és a Egészséges babanasik. Természetesen itt a kőeccerűn leginkább az 5 gyors anyabarát étel cikket szerettük a legjobban. Valójában azonban a legtöbb recept gyors, praktikus és anyabarát az oldalon. A blogon kívül Anikó webshopot is üzemeltet, amelyben számos szuper babacuccot és bio babakaját árul. Ezeket ő maga válogatja össze, így csak cukor és adalékmentes bio falatokat, minőségi, BPA mentes eszközöket találhatunk itt.

Nézzetek körül ti is a www.bebispenot.hu-n!

 

 

 

 

 


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Kapcsolódó Eccerű receptek: