Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Fogyókúra éhezés nélkül!

Fogyókúra éhezés nélkül!
Fogyókúra éhezés nélkül!
Fogyókúráznál, de nem szeretsz éhezni? Szeretnél kevesebbet enni, de nincs időd egész nap a kalóriákat számlálgatni? Létezik egy módszer, amit a Google is használ, hogy megkönnyítse több tízezer alkalmazottját... őőő vagyis azok életét! :)  
 
Ha jártál már valaha élelmiszer boltban, tudod: szemmagasságban és a kasszák környékén csábító, népszerű termékeket tartanak. Ezek az ételek, italok, ritkán tartoznak a szuperegészséges, alacsony kalóriájú kategóriákba. Az elhelyezésükkel mégis rávesznek minket, hogy kicsit többet vásároljunk nasikból, kényeztető harapnivalókból. A trükköt azonban feje tetejére állíthatod otthon, a saját éléskamrádban és konyhádban!
 
Egy kis átrendezésre lesz szükséged: helyezd az egészségesebb ételeket szemmagasságba, átlátszó tárolókba! Müzlik, friss gyümölcsök, magok, gyümölcs chips-ek a rivaldafénybe! Az édességeket, cukrokat, egyéb bűnös dolgokat pedig zárd átlátszatlan tárolókba, s feliratozva tedd alsóbb, felsőbb polcokra!
 
Most azt gondolod, hogy ez túl egyszerű ahhoz, hogy igaz legyen. Pedig tényleg működik! A Google mini ingyenkonyhákat működtet a dolgozói számára. Megfigyelték, mennyi étel fogy, majd ezen egyszerű elvek alapján átrendezték a konyhákat. Döbbenetes eredménnyel járt: az édességekkel bevitt cukor mennyisége 30%-kal, a zsiradék 40%-kal csökkent! A New Yorkban dolgozó Google csapatnak (2000 fő) ezzel az akcióval évi kb. 500 kilós súlyfelesleget spórolnak meg! 
 
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg másokkal is!

Forrás: Laszlo Bock: A Google-titok (2015)