Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Tippek

Ha az utolsó lépésnél - mielőtt teljesen kész lenne a főzelék -, üthetsz bele tojásokat! Főzd meg, ekkor lesz kész
további tippek: 
Az almát ízesítheted vanília aromával vagy vaníliás cukorral megszórva is! A vaníliás pudingban is roppant finom, tehát a vanília íz igenis nagyon illik az almához.
további tippek: 
Az alma hámozást követően nagyon gyorsan megbarnul. Látványában sem olyan guszta, ezért locsold meg citromlével, vagy egy kis vizben feloldott citromsavval. Ettől szép fehér marad a meghámozott alma színe.
további tippek: 
Ne tegyél semmi fűszert az almához, esetleg édesítsd - nagyon finom így is :-)
további tippek: 
Kenőecset híján magad is rögtönözhetsz alkalmas eszközt, egyszerhasználatos kenő ecsetet: tekerj hengerré egy papírtörlőt, ahogy a palacsintát, hajtsd félbe, és használd ecset helyett.
további tippek: 
A paradicsomot nem kell sokat főzni, épp csak érjen össze az íze az egyéb összetevőkével! - a passzírozott paradicsom is és a sűrített paradicsom is hőkezeléssel készül, ezért nem szükséges hosszasan főzni, sőt, jobban megőrzi eredeti ízét és beltartalmát.
további tippek: 
Passzírozott paradicsom híján használj sűrített paradicsomot: pl konzervet vagy üvegest, mind1 - keverd ki vízzel, azaz hígítsd fel megfelelő állagúra még a felhasználás előtt! Csak kikeverve, kicsit hígítva öntsd a fővő ételbe.
további tippek: 
A főzelék elkészültekor fedővel takard le! - így tálalásig tartja a meleget - és nem bőrösödik meg a teteje.
további tippek: 
A főzeléket fedő alatt főzd vagy fedő nélkül? - ha fedő alatt főzöd - persze csak amíg nem kell kevergetni -, akkor a zöldség jobban megtartja az értékes összetevőit, azok nem tudnak elillanni. - fedő nélkül főzött főzelékből viszont elpárolog a puffadást okozó összetevő, tehát ha problémád van ezzel, akkor viszont fedő nélkül főzd pl a babfőzeléket, káposztás ételeket!
további tippek: 
A rumot helyettesítheted rum aromával vagy sütőrumot is használhatsz helyette. A sütőrum roppant alacsony alkoholtartalmú, ami aztán a sütésnél el is párolog, viszont a tészta sokkal könnyebb lesz tőle, az íze is finom.
további tippek: 
A kelesztés gyorsításához - ha az edényed alkalmas rá - tedd egy percre a mikróba, 600W-on. Hagyd is a mikróban, ha teheted, mert így gyorsabban megkel a tészta.
további tippek: 
Gyorsabban és szebben megkel a tészta, ha a tálat beleállítod melegvízbe
további tippek: 
A szokásos porcukrot bátran cseréld más ízesítésűre, pl lehet levendulás cukor is
további tippek: 
A gyöngyhagyma salátában jobban átveszi a környezetének az ízét és jobban át is adja sajátját, ha félbevágjuk. Úgy célszerű félbevágni - mivel apró ezért bajos megfogni is a vágáshoz, különösen az üveges gyöngyhagymát - a késsel a gyökeres végénél vágunk bele.
további tippek: 
Reszelve is főzheted a gyömbért, ekkor azonban hámozd is meg! Ha darabolod, akkor elég egy folyóvizes öblítés.
további tippek: 
Botmixerrel még krémesebb állagúvá teheted!
további tippek: 
eccerű és naccerű - műkszik is
további tippek: 
eccerűen műkszik és kész
kép vagy videó: 
A burgonyát még melegen törd össze és utána hűtsd és amikor kikült, akkor dolgozz vele tovább, pl ilyen kihűlt állapotban add hozzá a lisztet, egyébként melegen túl sok lisztet vesz fel és túlságosan tömör lesz a tésztád.
további tippek: 
Vidd a konyhába a laptopot, mobilt, tabletet, ...amivel könnyedén és gyorsan beletekinthetsz a Kőeccerű receptbe, elkészítés közben is
további tippek: