Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-)

Fagyi házilag, igazi gyümölcsből. Gyorsan elkészül, de legalább egy éjszakát fagyasztani kell.

A galuska remek alternatívája a nokedlinek, ha nincs idő apróra szaggatni nagy mennyiségű tésztáta leveshez. Elkészítése egyszerű: csak bele kell szaggatni a tésztát evőkanállal a forró levesbe és hagyni, hogy belefőjön. 

Mediterrán zöldfűszer olajat kíván minden hús - de legalábbis érdemes megkóstolni őket ezzel a zöldfűszerekkel ízesített olajjal. A használt fűszerek mindegyike nagyon markáns ízzel rendelkezik.

A tócsni igazi finomság, érdekes látványában is és ízében is. Dobd fel vele Te is a konyhai repertoárodat :-) ...krumpli, fokhagyma, tojás,  egy kis liszt ...szóval semmi extra, ám a tányérban egy vagáns köret!

A parajfőzelék receptje garancia rá, hogy gyorsat, finomat és egészségeset tudj készíteni! Ráadásként, ha adsz hozzá egy-két tojást, máris laktatóbb. Így készítsd el alig 15 perc alatt!

A pizzás csiga tulajdonképpen a pizza úti változata :P A margherita verziót készítettem el, ami nem más, mint paradicsomszósz, bazsalikom és mozzarella sajt. A tészta hozzávalókat csak egybe kell önteni, összegyúrni, rácsapkodni a feltéteket és már mehet is a sütőbe. Variáld a feltéteket ízlésed szerint!

A fokhagyma olaj készítése egyszerű és gyors. Megfázásos időszakban szuper lehet antibakteriális, fertőtlenítő hatása miatt. Fülgyulladásod van? Tegyél belőle egy kis vattára, és dugd a füledbe. Magában vagy pirítósra téve segíthet kikúrálni megfázást, torokfájást is!

 

Körtebefőttként olyan fajta is eltehető befőttes üvegben, amelyik egyébként pincében sem áll el télre hosszabb időre. Fontos, hogy a körtének már finom legyen az íze, de a húsa még legyen kemény/roppanós!

Tejberizst főzni több okból hálás dolog nálunk. Először is, előző napról megmaradt rizsből szoktam, Ami ugyebár a konyhai hulladék költség- és időhatékony minimalizálása, mert a tejberizst jókedvűen belapátoljuk, viszont a kopogósra hűtött rizst máskülönben leginkább kidobnánk.

Ez a zabkeksz finom, puha, tápláló és nem utolsó sorban egészséges nasi, ami fémdobozban tárolva sokáig eláll!

A csülök sütése nem bonyolult ügylet. Ebben az egytálételben az egyetlen pepecs lépés, amikor a füstölt csülköt levagdosod a csontjáról ("nagyvonalúan", ahogy sikerül). Utána csak egymásra halmozod a hozzávalókat és betolod a sütőbe. Az előkészület így kb 20 perc, utána a csülök kb 1.5 óra alatt sül puhára.

Ezt a szalonnás, sonkás krumpli köretet először grill csirke mellé készítettem. Némi savanyúságot kínáltam még mellé és készen is volt a második fogás egy ebédhez. A sósvízben főtt burgonyát dobtam fel egy új ízzel, amit bátran ajánlok más sült húsok mellé is.

 Igazi villámgyors téli csemege, ami az ünnepi asztalon is szépen mutat. Nagyon-nagyon jó! :)

Pirított vagy sült hagyma (lyoni hagyma) elkészítése nagyon egyszerű. Olíva olajban vagy napraforgó olajban is sütheted, de sült hús után maradt zsírban is. Hagyma mindig van a konyhában, éléskamrában, adta magát! Feldobja a hús-főtt krumpli típusú ebédeket.

Vajon pirított gombát töltöttem leveles tésztába, hogy elég legyen egy kis friss salátát mellédobni és kész legyen a csinos kis (ünnepi) vacsora. Hamar kész, persze meg kell várni, hogy megsüljön, de ha neten rendelnék, arra még többet várhatnék.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)