Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Avokádókrém, azaz guacamole

avokádókrém azaz guacamole

 Abban a percben tudtam, hogy ilyet csinálnom kell otthon is, amikor először megkóstoltam a guacamole-t. A recept mellé kaptam egy aggodalmas megjegyzést is, miszerint csak érett avolkádóból finom, de azt ritkán kapni a hazai boltokban. Szerencsére azért mégiscsak lehet venni itt-ott, az Aldiban is többek között. Friss, nyár-ízű paradicsommal készítve az eredeti mexikói recept szerint is mennyei, de álljon itt a koratavaszi, kissé magyarosított verzió is, tejföllel készítve. Villámgyors, nagyon jó cucc!

2 adag
Hozzávalók: 
2
darab
avokádó
0.3
darab
vöröshagyma/lilahagyma
0.3
darab
citrom leve
ízlés szerint
175
g
tejföl
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

 Az avokádót mosd meg, vágd félbe, és a héjból kanalazd a krémes világoszöld gyülölcshúst egy tálba, nyomkodd szét villával. Negyed fej hagyma apróra vágva, negyed citrom leve, némi só, és egy kis pohár tejföl elkeverve eredményezi a fotón látható guacamolét. Pihentetheted hűtőben egy éjszakán át, úgy biztos finomabb, de nálunk arra még nem volt példa, hogy megmaradt volna másnapra... Tortilla chipssel, pirítóssal, nyers zöldségcsíkokkal hamar elfogy. :)

2. lépés

 Ha tejföl helyett apróra vágott paradicsomot (húsos részét, magok nélkül), és chilit/jalapenot teszel bele, az autentikus mexikói-azték típusú guacamole kerekedik belőle, ami nem gyerekbarát, de pl. vendégvárónak csodás!

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)