Tejfölös uborka saláta

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Tejfölös uborka saláta

Recept kategória: saláta

Alapanyag kategória: Fokhagyma, tejföl, uborka

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Mosd meg és hámozd meg az uborkákat, majd finom vékonyra gyaluld le! Amilyen vékonyra csak tudod! (szeletelővel). Enyhén sózd meg és majd közben egyszer-egyszer keverd meg, hogy a só jól átjárja az uborkát. Sok levet ereszt a végére.

2. lépés

Egy tálba mérd ki a cukrot és a füszerpaprikát! Keverd össze őket, ne maradjon benne paprika csomó! Nyomd rá a fokhagymát és mérd rá az ecetet, ismét keverd össze.

Jöhet bele a tejföl. Eddigre talán már levet is eresztett az uborka: nyomkodd ki a levet belőle – pl belemarkolsz és két kézzel enyhén kipaszírozod belőle a levet. Az uborka mehet a fűszerezett tejfölbe, a leve a lefolyóba. Alaposan keverd össze és már készen is vagy.

Hűtőben tárold! Jót is tesz neki, jól összeérnek az ízek, de frissen is az asztalra teheted.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 1 kg uborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 3 evőkanál ecet
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál só
Tejfölös uborka saláta
Tejfölös uborka saláta

A tejfölös uborka saláta a családunkban anyáról lányára öröklődik. Úgy hozta a sors, hogy a vejeknek nagyon izlett, a férjemnek és a vejemnek is. Így már 3 generáció imádja.

A nyár első uborkáiból a legfinomabb. Válassz hozzá kissé nagyobb kovászolni való uborkákat, olyanokat, amelyekben a magos rész is fellelhető. A klasszikus kígyó uborkából akár télen is elkészíthető. Tálalhatod húsok mellé, ám reggeli-, vacsora kellemes kiegészítője is lehet.

20%-s tejföllel és 20%-s ecettel szoktam készíteni. Ha gondolod, lecserélheted joghurtra is és készülhet 5% ecettel is, ám a gyengébb ecet mellé kevesebb cukrot tegyél bele.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top