Mexikói tortilla bulgurral

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Mexikói tortilla bulgurral

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Egy edényben elkészítjük a chillit: a lecsöpögtetett kukorica és bab konzervet felöntjük a vízzel és rászórjuk a chilli alapot, majd forrástól számítva 5 percig főzzük.

2. lépés

A tűzhelyről levett chillibe beleszórjuk a megmosott bulgurt, jól összekeverjük és lefedve állni hagyjuk 15-20 percet.

3. lépés

A tortilla lapokat egyesével megtöltjük a bulguros chillivel, a két szemben lévő oldalon behajtjuk és feltekerjük. Olívaolajjal kikent, tűzálló tálba fektetjük őket.

4. lépés

Paradicsomszószt készítünk: a sűrített paradicsomot összekeverjük a sóval, borssal, bazs alikommal és zúzott fokhagymával.

5. lépés

A tortilla tekercsekre ráöntjük a paradicsomszószt és megszórjuk a parmezánnal.

6. lépés

180 fokos, előmelegített sütőben, légkeveréssel 15 percig sütjük. Ízlés szerinti zöldségekből készült salátával tálaljuk.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 8 darab tortilla lap
  • 10 dkg bulgur
  • 1 darab kukorica konzerv (340 dkg)
  • 1 darab vesebab konzerv (400 dkg)
  • 1 csomag chilli alap por
  • 2 dl sűrített paradicsom
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint parmezán sajt
  • ízlés szerint olívaolaj
  • 5 dl víz
Mexikói tortilla bulgurral
Mexikói tortilla bulgurral

Ez a mexikói tortilla recept saját találmány. A kedvenc ételeimet és alapanyagaimat ötvözi: chilli, bulgur és tortilla.

A tortilla lapot magad is könnyen elkészítheted, ha friss, adalékanyag mentes lapra vágysz! Nézd meg tortilla lap receptünket!

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top