Galuska levesbe

Alapanyag kategória: liszt, , tojás, vaj

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Egy tálban keverd jól össze villával a hozzávalókat. Egy jó sűrű masszát kell kapj. Ha túl folyós, tegyél még hozzá egy fél kanál lisztet.

2. lépés

Szaggasd bele a galuskákat a levesbe. Ehhez csak egy evőkanálra lesz szükséged: a kanállal vegyél kis darabokat a tésztából és merítsd a forró levesbe. A galuska lecsusszan a kanálról és már kezd is főni!

3. lépés

Kettő perc múlva kész a leves galuskástól!

Hozzávalók

1 adaghoz

  • 1 darab tojás
  • 3 evőkanál (púpos) liszt
  • 0.5 kávéskanál só
  • 1 teáskanál vaj
  • ízlés szerint bazsalikom vagy lestyán (elhagyható)
Galuska levesbe
Galuska levesbe

A galuska remek alternatívája a nokedlinek, ha nincs idő apróra szaggatni nagy mennyiségű tésztáta leveshez. Elkészítése egyszerű: csak bele kell szaggatni a tésztát evőkanállal a forró levesbe és hagyni, hogy belefőjön. 

Ez a recept egy levesbe való tojásos vajas galuskát takar, elkészítéséhez nincs szükség nokedli szaggatóra sem. Viszont megbolondítható fűszerekkel: egy kis bazsalikom vagy lestyán belekeverésével felfrissítheted a receptet.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top