Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Írásaink

Az ősrégi, és jelentősen elavult elv szerint, a nő helye a konyhában van. Azonban a 21. századra ez az egyik legnagyobb butaság, amit egy párkapcsolatban mondhatunk, rögtön azután, hogy „nyugodj meg, attól majd megnyugszol!”.

A gasztronómia szerelmeseinek nehéz feladat lehet úgy megőrizni az alakjukat, hogy továbbra is kellemesen eszegetnek. Sokan úgy próbálják meg leadni a felesleges kilókat, hogy elvonják maguktól az ételeket, azonban erre nem minden esetben van szükség.

A mesquite mokka lattétól kezdve a goji bogyós teáig, ezek a receptek tele vannak nem megszokott összetevőkkel, amelyek elképesztően pozitív hatásúak az egészségünkre.

Hazánkban gyakran találkozunk a vándorlás jelenségével. Ez annyit jelent, hogy sokan a tanulmányaik elvégzése után külföldön próbálnak meg elhelyezkedni, hátha ezzel jobb életet tudnak biztosítani maguknak, és a jövőbeni családjuknak.

Amikor valaki elhatározza, hogy fogyni szeretne, és diétázni fog, rögtön arra gondol, hogy búcsút kell intenie a finom falatoktól. Nincs több nassolás, csoki vagy édesség, és aki megrögzött nassoló, annak bizony ez komoly lemondás lehet.

Természetesen most nem arról van szó, hogy valamelyik ismerősünk hívatlanul megjelenik, hanem azokról a rovarokról és bogarakról, akik hívatlanul ellephetik a konyhánkat. Erre tavasztól őszig meg van az esély, és nem csak a beszálló bogarakról van szó, ha nyitva felejtjük az ablakot.

A gasztronómia kedvelői körében az általános időtöltés a konyha közelében zajlik. Ahhoz, hogy a konyhai munkában az ételek tökéletesen nézzenek ki, hogy változatosan tudjunk falatozni, rengeteg háttérmunkára van szükség.

A közönséges levendula (Lavandula angustifolia), az évek során az egyik legkedveltebb dísznövénnyé nőtte ki magát, amit a Tihanyi Levendula Fesztivál töretlen népszerűsége is bizonyít.

Ha új helyre költözünk, az mindig izgalmas, és persze hatalmas munka is. Mindenki a lehető leggyorsabban szeretne rajta túlesni, ezért sokszor kapkodunk, és nem gondoljuk át, hogyan is lehet igazán hatékonyan csinálni. Persze a hálószoba vagy fürdő kipakolása nem okoz annyi fejtörést, mint a konyha bedobozolása.

Amikor berendezzük a konyhánkat, nemcsak arra érdemes figyelmet fordítani, hogy hova kerüljön a hűtőszekrény, a tűzhely, a sütő vagy a mosogatógép. Számos más konyhai eszköz van, ami nem mindegy hova kerül, hiszen mindent nem tárolhatunk a konyhapulton, mivel az az egyik legértékesebb felület a konyhában.