Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Írásaink

A gasztronómia kedvelői körében az általános időtöltés a konyha közelében zajlik. Ahhoz, hogy a konyhai munkában az ételek tökéletesen nézzenek ki, hogy változatosan tudjunk falatozni, rengeteg háttérmunkára van szükség.

A közönséges levendula (Lavandula angustifolia), az évek során az egyik legkedveltebb dísznövénnyé nőtte ki magát, amit a Tihanyi Levendula Fesztivál töretlen népszerűsége is bizonyít.

Ha új helyre költözünk, az mindig izgalmas, és persze hatalmas munka is. Mindenki a lehető leggyorsabban szeretne rajta túlesni, ezért sokszor kapkodunk, és nem gondoljuk át, hogyan is lehet igazán hatékonyan csinálni. Persze a hálószoba vagy fürdő kipakolása nem okoz annyi fejtörést, mint a konyha bedobozolása.

Amikor berendezzük a konyhánkat, nemcsak arra érdemes figyelmet fordítani, hogy hova kerüljön a hűtőszekrény, a tűzhely, a sütő vagy a mosogatógép. Számos más konyhai eszköz van, ami nem mindegy hova kerül, hiszen mindent nem tárolhatunk a konyhapulton, mivel az az egyik legértékesebb felület a konyhában.

Sokunk érdeklődést mutat más országok kultúrája iránt. Általában elmondható azokról, akik a vendéglátásban dolgoznak, azon belül is a konyhában vállalnak szerepet, hogy szeretik a finom ételeket és a különleges falatokat.

Kevés olyan rovar létezik a Földön, amitől az emberek annyira undorodni szoktak, mint a csótányok. Ezek az élőlények napjainkban szinte csak a városokban fordulnak elő, mindig közel az emberhez. A rovarok osztályába tartozik, és akár 3-4 cm-t is elérheti.

Valószínűleg mindenki fejében szöget ütött már az ötlet, hogy beszerez egy légkondicionálót nyárra, de a barátai és ismerősei azonnal lebeszélték róla. Bár már hosszú évek óta velünk tartanak ezek a szerkezetek, a mai napig követünk el tipikus hibákat.

Nincs annál bosszantóbb, mint amikor az otthonunkban a penész elkezd növekedni. Sajnos a házakban és lakásokban rengeteg olyan szerves anyag található, amiben megél a penész. Ez lehet a fa, a vakolat, vagy más építőanyagok.

Lakásvásárlásnál szeretünk minden egyes zugot átnézni. A hölgyek a konyhában szokták kezdeni, ahol nagyon sokat számít a bútorok és a készülékek állapota. Sokszor egy koszos vagy nem kifestett lakás veszít az értékéből, azonban, amikor felújított helyiséggel van dolgunk,

A saját jakuzzi vásárlást általában az emberek előre meg szokták tervezni. Sokszor előfordul az is, hogy hónapokon vagy éveken át teszi félre az egész család a pénzt apránként és várják, hogy megtakarításukból mikor tudják végre megvásárolni saját jakuzzijukat.