Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

3 egyszerű fánk + 1 trükk

3 egyszerű fánk + 1 trükk
3 egyszerű fánk + 1 trükk

Farsangi hangulatban vagy? Akkor itt az idő fánkot sütni. Próbáltad már a szalagost, és belebuktál? Nem puha, levegős, ahogy szeretted volna? A kelesztés és dagasztás tapasztalatot igényel, könnyen elrontható. A jó hír az, hogy vannak más típusú fánk receptek is - amivel isteni fánk élményed lehet, de bonyodalmak nélkül.

Íme három kőeccerű ajánlatunk, ha igazi fánkra vágysz:

  1. Klasszikus farsangi fánk: a jól ismert, habkönnyű, ujjal benyomott desszert. De a kelesztést egy tálban, mikróban csináljuk - így gyors és alapos! Lekvárral, porcukorral... mmm!
  2. Túrófánk: élesztő nélküli fánk recept. Bár alapanyaga a túró, nem lesz kifejezetten túró íze. Csak amolyan... nyálcsorgatós, isteni finom fánk íz!
  3. Almafánk: ha nincs túró, vagy laktózmenteset, tejmenteset ennél, akkor ezt ajánljuk.

Plusz egy tipp: ha ráuntál a porcukorra, vaníliás cukorra, szórd meg őket levendulás cukorral és idézd meg a nyarat is!

Ha van kenyérsütőgéped, van egy extra jó hírem is! A kenyérsütőgép tökéletes fánk tésztát tud dagasztani és keleszteni. Csak bepakolod a hozzávalókat, és a kész tésztát szaggatod és kisütöd. Szuper, szalagos fánkot süthetsz, ha követed a receptünket! 


 kövess minket facebook-on! ne felejtsd el legördíteni a "követem" gomb menüjét, és bejelölni, hogy elsőként lásd a posztjainkat!

 kövesd a kőeccerűt instán is!