Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

interjú

Raffer Kunsági Gabi az Ország cukormentes tortája háziversenyén nyert különdíjat a "Szép kis mákvirág"-gal. Fotó: Egy Csepp Figyelem Alapítvány.

Ismerek valakit, akinek keze nyomán egy egyszerű piskóta is különdíjas tortává változik. Egy félmosoly, egy kis trükk, meg az a szerény kreativitás, amitől Kunsági Gabi egyszeriben lesz a torták koronázatlan királynője, az IKEA nemzetközi receptversenyének győztese, a stílus és mérték polihisztora. Ja, és konyhabútor tervező. Meg persze a Terézanyu írói pályázat egyik nyertese, akit Terézanyu klubtagként személyesen ismerhetek. Hogy nem állíthatok ennyi mindent róla? Dehogynem, olvassátok csak és ti is meglátjátok:

Varga Szabolcs és Vargáné Topor Erika (Kertportál Major)

Biozöldség, biológiai gazdálkodásból származó gyümölcsök. Ezt olvasva az ember nyugodtabban teszi kosarába az árut. Vagy mégsem? Mit jelent a “bio” jelző, és megéri-e több pénzt költeni rá? Tényleg jobb a minősége és íze, tényleg egészségesebb a bio? Szakértőknek tettük fel kérdéseinket és nagy örömünkre részletes válaszokat kaptunk a Kertportál Majort létrehozó Topor Erikától és Varga Szabolcstól.

Kocsis Bálint -  Terasz, Balatonalmádi

Kocsis Bálint számára a főzés egy szeretetnyelv. Ezen kívül hivatás, innováció, kaland és misszió. Lendületes és izgalmas életpályája séfként sikerekben gazdag: az emocionális konyha, egy különleges lekvárcsalád, és a balatoni gasztronómia megújításában vállalt feladatok megvalósítása egyenként is épp elég volna, de ő mindezt egyszerre csinálja.. Hogyan lehet szívből jövően jól főzni? Ez is kiderül Kocsis Bálint séffel készített interjúnkból. 

Szizi Művek - egyedi, kézzel festett étkészlet, Capri (fotó: Canesi Ildikó engedélyével)

Képzeljetek el egy gyönyörű tányért egy adag csodásan illatozó olasz tésztával vagy levessel. Megvan? Most képzeljetek a tányérra olyan egyedi mintát, amit csak szeretnétek! Ez is megvan? Nagy hírünk van, ugyanis ismerünk valakit, aki nemcsak a tányért készíti el nektek kis porcelánfestő manufaktúrájában sajátkezűleg, de még páratlan-, autentikus olasz recepteket is ad mellé, hogy a finom étel szépen tálalva ne csak álom legyen.

Balla Nóri mézkirálynő

Balla Nóri méhész szakember, és bár még nagyon fiatal, több komoly szakmai elismerést is bezsebelt már. Egyik leghosszabb és legtartalmasabb interjúnk következik - különleges és kedvelt mézekről, méhészekről, a legjobb mézes receptekről és a mézzel való főzés apró praktikáiról!

Rupáner-Galló Margó - Rupáner-Galló Margó engedélyével

“Hartán élek a Duna (szerintem) legszebb partja mellett, két csöppség rohanó, de annál boldogabb anyukája, feleség, háziasszony, szakmám szerint német tanár, jelenleg és legnagyobb örömömre főállású gasztroblogger és író vagyok.” - Rupáner-Gallé Margóval készítettünk interjút, akinek romantikus regényei mellett három kötetnyi szakácskönyve jelent meg eddig, ráadásul utóbbiak közül kettő is  a gasztronómia kategória döntőse volt a 2018-as Aranykönyv szavazáson.

Café Flore kávézó - Tóth Flóra Emese fotója

A Café de Flore egy híres párizsi kávéház. A Café Flore pedig egy kávézó Budán, amit már aznap több ezren követtek a facebook-on, amikor megnyílt!