Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

fánk

egyszerű kelt tészta receptek

A házi kenyér vagy kakaós csiga bódító illata a reggelinél... Ráadásul a kelt tészta receptje egyszerű, liszt, víz, élesztő - ennél egyszerűbb recept nem sok van. Mégis miért vásárolunk a pékségekben, és esszük a tegnapi, tegnapelőtti darabokat? 

Az 5 legjobb farsangi fánk recept + 1 trükk

Farsangi hangulatban vagy? Akkor itt az idő fánkot sütni. Próbáltad már a szalagost, és belebuktál? Nem puha, levegős, ahogy szeretted volna? A kelesztés és dagasztás tapasztalatot igényel, könnyen elrontható. A jó hír az, hogy vannak más típusú fánk receptek is - amivel isteni fánk élményed lehet, de bonyodalmak nélkül.

Croissant vagy fánk? Mindkettő!

Szereted a croissant-t? Imádod a fánkot? Egy amerikai szakács megoldotta, hogy egyszerre élvezhesd mindkettőt! Dominique Ansel újdonsága a croissant és a fánk (doughnut) párosításából született Cronut.

A belseje laza, lemezes, mint a croissant-nak, a külseje pedig meg van sütve és cukrozva, mint egy fánknak. Elsőre nem hangzik nagy dobásnak, de napokon belül tömött sorokban álltak az emberek a boltja előtt, mikor először árulni kezdte 2013-ban New York-i üzletében. Azóta számos boltot nyitott a nagyvilágban - alig várjuk, hogy egyszer Budapestre is elérjen!