Follow Kőeccerű on Instagram

Receptekhez

Receptekhez

Tippek a receptekhez

Eccerű tippek a receptek elkészítéséhez, választáshoz, ...

A paradicsomot nem kell sokat főzni, épp csak érjen össze az íze az egyéb összetevőkével! - a passzírozott paradicsom is és a sűrített paradicsom is hőkezeléssel készül, ezért nem szükséges hosszasan főzni, sőt, jobban megőrzi eredeti ízét és beltartalmát.
Passzírozott paradicsom híján használj sűrített paradicsomot: pl konzervet vagy üvegest, mind1 - keverd ki vízzel, azaz hígítsd fel megfelelő állagúra még a felhasználás előtt! Csak kikeverve, kicsit hígítva öntsd a fővő ételbe.
A főzelék elkészültekor fedővel takard le! - így tálalásig tartja a meleget - és nem bőrösödik meg a teteje.
A főzeléket fedő alatt főzd vagy fedő nélkül? - ha fedő alatt főzöd - persze csak amíg nem kell kevergetni -, akkor a zöldség jobban megtartja az értékes összetevőit, azok nem tudnak elillanni. - fedő nélkül főzött főzelékből viszont elpárolog a puffadást okozó összetevő, tehát ha problémád van ezzel, akkor viszont fedő nélkül főzd pl a babfőzeléket, káposztás ételeket!
A rumot helyettesítheted rum aromával vagy sütőrumot is használhatsz helyette. A sütőrum roppant alacsony alkoholtartalmú, ami aztán a sütésnél el is párolog, viszont a tészta sokkal könnyebb lesz tőle, az íze is finom.
A kelesztés gyorsításához - ha az edényed alkalmas rá - tedd egy percre a mikróba, 600W-on. Hagyd is a mikróban, ha teheted, mert így gyorsabban megkel a tészta.
Gyorsabban és szebben megkel a tészta, ha a tálat beleállítod melegvízbe
A szokásos porcukrot bátran cseréld más ízesítésűre, pl lehet levendulás cukor is
A gyöngyhagyma salátában jobban átveszi a környezetének az ízét és jobban át is adja sajátját, ha félbevágjuk. Úgy célszerű félbevágni - mivel apró ezért bajos megfogni is a vágáshoz, különösen az üveges gyöngyhagymát - a késsel a gyökeres végénél vágunk bele.
Reszelve is főzheted a gyömbért, ekkor azonban hámozd is meg! Ha darabolod, akkor elég egy folyóvizes öblítés.