Follow Kőeccerű on Instagram

Zöldséges fettuccine

Zöldséges fettuccine
3 adag
Hozzávalók: 
30
dkg
fettuccine
1
darab
padlizsán
30
dkg
bébi spenót
20
dkg
koktél paradicsom
2
gerezd
fokhagyma
olívaolaj
ízlés szerint
parmezán
ízlés szerint
ízlés szerint
bors
Elkészülési idő: 
30 perc

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

Ha már nagyon unod a megszokott bolonyai-, milánói szószokat, akkor itt egy zöldséges, könnyű alternatíva a tésztára!

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Hosszában lapokra szeletelem a megmosott padlizsánt, majd a lapokat besózom és hagyom kicsit állni, hogy kiengedje a keresű levét.

2. lépés

Amíg a padlizsán pihen, a dobozán leírtak szerint készre főzöm a fettuccinét.

3. lépés

Leitatom a sót és a kiengedett levet a padlizsánról, majd hosszában csíkokra vágom és egy kis olíva olajon megpíritom egy serpenyőben. (A padlizsánnal vigyázni kell, mert bármennyi olajat felszív, tényleg elég egy kevés.)

4. lépés

Kiveszem a serpenyőből a padlizsánt és félre teszem. Újból egy kis olíva oljata öntök a serpenyőbe és a felnégyelt koktél paradicsomokat megfonnyasztom rajta, majd hozzá dobom a megmosott és lecspegtett bébi spenótot is. Sózom, borsozom és hozzá adom az össze zúzott fokhagyma gerezdeket.

5. lépés

Ha összefonnyadt a spenót is, vissza teszem a serpenyőbe a padlizsánt, hozzá keverem a többi zöldséghez, majd ráöntöm a megfőtt tésztát és az egészet összeforgatom.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)