Follow Kőeccerű on Instagram

Villámgyors csirkevacsi

Villámgyors csirkevacsi
2 adag
Hozzávalók: 
1
darab
csirkemell filé
2
evőkanál
mustár
2
evőkanál
ketchup
1
késhegynyi
sütéshez étolaj
Elkészülési idő: 
20 perc
Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

 A receptet buszon ülve hallottam, amint épp megosztotta egymással két barátnő, és annyira megtetszett a kőeccerűsége, hogy azonnal ki is próbáltam. Azóta is nagy kedvenc ez a csirke, könnyű salátával szuperjó vacsora!

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

 A csirkemellet vágd 4 szeletre: először középen vágd el két félre, aztán lapjával párhuzamosan vágd 2-2 szeletre a csirkemell feleket. Pici sóval hintsd meg a szeleteket.

2. lépés

Egy tálban/tányérban keverd össze a mustárt és a ketchupot, és jól forgasd bele a szeleteket. Így előkészítve akár másnap estig is hűtőben tarthatod, hogy már csak meg kelljen sütni!

3. lépés

 1-2 kanál étolajat hevíts egy (grill)serpenyőben, vagy magasabb falú teflon edényben, és közepes-nagy lángon süsd a csirkeszeleteket oldalanként kb. 5 percig. Az edényt célszerű lefedni sütés közben, hogy ne szökjön ki egy csepp olaj sem, másrészt, így nagyon omlós lesz a hús.

4. lépés

 Szedd tányérra, halmozz mellé friss vegyes zöldsalátát, vagy valamilyen klasszikus körettel is finom.

Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)