Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Túrógombóc

Túrógombóc

Az egyik legszuperebb étel a túrógombóc! Könnyen elkészül, bár könnyen nyoma is veszik :D 

Régi vágyam volt újragondolni egy egészségesebb verzióra. A zsemlemorzsát sajnos még nem tudtam kiiktatni - anélkül nem ugyan olyan, akárki akármit is mond... A búzadarát viszont tönkölydarára lehet benne cserélni úgy, hogy az íz élmény nem változik!

3 adag
Hozzávalók: 
450
dkg
tehéntúró
3
darab
tojás
70
g
búzadara vagy tönkölydara
1
kávéskanál
vanília aroma (vaníliás cukorral helyettesíthető)
1
késhegynyi
szódabikarbóna
15
dkg
zsemlemorzsa
ízlés szerint
lekvár
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek.

2. lépés

A túrót összekeverem a tojássárgájával, a tönkölydarával, a szódabikarbónával és a vaníliaaromával, majd óvatosan belekeverem a tojásfehérjékből vert habot.

3. lépés

Az így kapott masszát egy óráig pihentetem a hűtőben, majd vizes kézzel kis gombócokat készítek belőle és forrásban lévő vízbe dobom. Addig kell főzni, amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére, ez kb. 5 perc.

4. lépés

A zsemlemorzsát egy teflon serpenyőben aranybarbára pirítom, majd beleforgatom a megfőtt gombócokat.

5. lépés

A kész túrógombócokat tetszés szerinti lekvárral (vagy akár tejföllel) tálalom.

Hasonló Eccerű receptek: 

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)