Follow Kőeccerű on Instagram

Tonhalas tészta

Tonhalas tészta
2 adag
Hozzávalók: 
1
darab
tonhalkonzerv
2
dl
főzőtejszín (20℅-os)
1
gerezd
fokhagyma
20
dkg
spagetti
ízlés szerint
halfűszer
ízlés szerint
olívaolaj
Elkészülési idő: 
15 perc

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

Ezt a tonhalas tésztát nagyböjt egyik pénteki napjára készítettem el. Tökéletes választás húsétel helyett. De akkor is ezt készítsd, ha egy könnyű de tuti finom tésztára vágysz!

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

A csomagoláson feltüntetettnek megfelelően megfőzzük a tésztát.

2. lépés

Amíg a tészta megfő, elkészítjük a feltétet: egy mélyebb serpenyőben, olívaoljon megpirítjuk picit a tonhalat, majd ráöntjük a tejszínt. Ízlés szerinti mennyiségű halfűszerrel ízesítjük és belereszeljük a fokhagymát. Pár percig hagyjuk főni, de vigyázzunk, hogy a tejszín ne főjjön el.

3. lépés

A megfőtt tésztát összeforgatjuk a halas feltéttel és már tálalhatjuk is!

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)