Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

A tökéletes madártej készítése - villámgyorsan

A tökéletes madártej készítése - villámgyorsan

Gyors madártej, mindig is ez volt az álmom. Na nem a fogyasztás gyorsaságáról álmodoztam, hiszen annak sosem voltam híján :-) elkészíteni gyorsan, hogy minél többször asztalra kerülhessen. Ez a recept most ilyen.

Nem mástól, mint a hab kifőzésétől nyúlt mindig is olyan hosszúra a madártej készítése, hogy e miatt aztán ritkán álltam neki, maradt a vágyakozás akár csak egy adag madártejért is. Amikor megpillantottam valahol ezt a gyors elkészítést, muszály volt kipróbálni is.

Azóta nincs megállás: legyen egy jó adag tojás - fejenként 2 db -, kb 30 perc az elkészítésére. Ezzel a gyors madártej recepttel megspórolhatjuk a habfőzés idejét, s mindösszesen kb 5 perc alatt már az adagokon van a hamisítatlan madártej hab :-)

Laktózmentes tejjel készítem újabban, mióta a családban laktózérzékeny tag is van, de aki nem laktózérzékeny, annak is ugyan olyan finom a laktózmentes tejjel készített gyors madártej is, mintha normál tejjel készítenéd, vágj bele bátran, Te sem fogod megbánni!

4 adag
Hozzávalók: 
1
l
tej
8
darab
tojás
6
evőkanál
porcukor
2
csomag
vaníliás cukor
3
evőkanál
finomliszt
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Válaszd szét a tojásokat, a fehérjéhez adagold a porcukor 1/3-d részét, a sárgájához a porcukor 2/3-át(a 4 adagosnál ez 2 evőkanállal a fehérjéhez és 4 evőkanállal a sárgájához)

A sárgájához még add hozzá a vaníliás cukrot is, lisztet is. A liszt a sárgája sűrítése miatt szükséges.

2. lépés

Tedd fel egy nagyobb lábasban a tejet a tűzre, s amíg melegszik, addig géppel keverd ki simára a sárgáját. Egy kicsit világosabbá is válik a jól kikevert sárgája.

A kikevert sárgájához adagolj kanalanként a melegedő tejből és keverd el vele. Ezzel elérjük, hogy felhiguljon a sárgája még mielőtt a tejhez adjuk, így amikor beleborítod - borítsd is a tejhez - a sárgáját, akkor szép homogén színű és állagú lesz a tej.

Főzd majdnem forrásig, zárd le alatta a tüzet.

3. lépés

Verd fel géppel keményre a tojásfehérjét, rakd egy mikróba beférő jénai tálba.

1,5 perc alatt megfő a hab, már csak szét kell adagolni a tálkákba, egy evőkanál segítéségével. A még jó meleg sárgás tejet egyszerűen rámerem,

jóétvágyat hozzá :-) ...hűtve a legfinomabb


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)