Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Tejberizs

tejberizs

Tejberizst főzni több okból hálás dolog nálunk. Először is, előző napról megmaradt rizsből szoktam, Ami ugyebár a konyhai hulladék költség- és időhatékony minimalizálása, mert a tejberizst jókedvűen belapátoljuk, viszont a kopogósra hűtött rizst máskülönben leginkább kidobnánk. Másodszor, amióta kóstoltam a boltban a hűtőpultból kapható tejberizst, mégjobban esik pár perc alatt tejben krémesre felfőzni, aztán langyosan és kedvemre ízesítve befalni. Sokkal jobb a házi verzió, és nagyon egyszerű összedobni. Kipróbálod? :)

2 adag
Hozzávalók: 
3
dl
rizs
1
késhegynyi
5
dl
víz
3
dl
tej
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Készíts majdnem kétszeres mennyiségű víz hozzáadásával és egy kis sóval párolt rizst kb. 15 perc alatt, majd adj hozzá 3 dl tejet és innentől már kevergetve, főzd krémesen puhára további kb. 5 perc alatt. Vagy kapd elő a hűtőből az előző napi maradék rizst és önts rá annyi tejet egy lábasban, hogy majdnem ellepje. Melegítsd fel és forrástól kevergetve főzd készre. Ha szeretnéd, tehetsz bele egy kevés vaníliás cukrot, de úgy is nagyon finom, ha csak a végén rápakolt gyümölcs vag mondjuk instant kakaópor édesíti. Dönts vágyad szerint. :)

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)