Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Tejbegríz

Tejbegríz

A tejbegríz nem más, mint tejben megfőzött búzadara. A búzadara gyakorlatilag megfő, mire felforr a tej, így ez egy igen gyors étel!

A dara és a tej aránya nagyon fontos! Illetve még egy dolog... ha nem szereted csomósan a tejbegrízt, akkor még a hideg tejbe keverd el a darát!!! Ennyi a tejbegríz titka.

Minimalista a recept, és igazi kényeztető édesség az eredmény :) Néhány ötlet a "feltétekhez":

- a klasszikus: keverj össze kakaóport és porcukrot vagy kristálycukrot fele-fele arányban. Vagy egyszerűen szórd meg Nesquik kakaóporral - ennek egyébként három negyede cukor... :)

- lekváros

- fahéjas-cukros

- almás: reszelj egy fél almát egy tányér tejbegrízbe. Ez mindjárt ehetőre is hűti a grízt!

2 adag
Hozzávalók: 
5
dl
tej
2
késhegynyi
1
teáskanál
kristálycukor
5
evőkanál
búzadara
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Öntsd a tejet egy lábasba, és kezdd melegíteni nem túl nagy lángon. Szórd bele a sót, cukrot és lassan beleszórva kanalazd hozzá a darát is a még nem forró tejhez. Kevergesd egészen addig, amíg krémesre sűrűsödik. Tálaláskor hints a tetejére kakaóport (instant, vagy főzőkakaó is jó, persze ahhoz cukrot is keverj), vagy fahéjat és cukrot, de friss/aszalt gyümölcsökkel és magvakkal is finom.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)