Alapanyag kategória: búzadara, cukor, , tej

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Öntsd a tejet egy lábasba, és kezdd melegíteni nem túl nagy lángon. Szórd bele a sót, cukrot és lassan beleszórva kanalazd hozzá a darát is a még nem forró tejhez. Kevergesd egészen addig, amíg krémesre sűrűsödik. Tálaláskor hints a tetejére kakaóport (instant, vagy főzőkakaó is jó, persze ahhoz cukrot is keverj), vagy fahéjat és cukrot, de friss/aszalt gyümölcsökkel és magvakkal is finom.

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 5 dl tej
  • 2 késhegynyi só
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 5 evőkanál búzadara
Tejbegríz
Tejbegríz

A tejbegríz nem más, mint tejben megfőzött búzadara. A búzadara gyakorlatilag megfő, mire felforr a tej, így ez egy igen gyors étel!

A dara és a tej aránya nagyon fontos! Illetve még egy dolog… ha nem szereted csomósan a tejbegrízt, akkor még a hideg tejbe keverd el a darát!!! Ennyi a tejbegríz titka.

Minimalista a recept, és igazi kényeztető édesség az eredmény :) Néhány ötlet a “feltétekhez”:

– a klasszikus: keverj össze kakaóport és porcukrot vagy kristálycukrot fele-fele arányban. Vagy egyszerűen szórd meg Nesquik kakaóporral – ennek egyébként három negyede cukor… :)

– lekváros

– fahéjas-cukros

– almás: reszelj egy fél almát egy tányér tejbegrízbe. Ez mindjárt ehetőre is hűti a grízt!

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top