Follow Kőeccerű on Instagram

Sütőtök krémleves

Sütőtök krémleves
4 adag
Hozzávalók: 
1
darab
nagyobb sütőtök
2
dl
főzőtejszín
ízlés szerint
ízlés szerint
bors
ízlés szerint
római kömény
2
gerezd
fokhagyma
10
dkg
kolbász
Elkészülési idő: 
60 perc

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

Ez a sütőtök krémleves még azoknak is ízleni fog, akik az édes íze miatt nem szeretik a levest a sütőtökből! Próbáld ki!

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

A tököt megmosom, feldarabolom, kikaparom a magokat a közepéből és egy tepsire helyezve beteszem sülni a sütőbe 30-40 percre, 180 fokon (alacsony fokozat), légkeverésen.

2. lépés

Miután megsült a tök, kikapargatom a héjából, a tejszínnel és a fokhagymával összeturmixolom.

3. lépés

Egy edényben felteszem főni és hozzáadom a sót, borsot és a köményt.

4. lépés

Közben a feldarabolt kolbászt megpirítom egy serpenyőben.

5. lépés

Miután felforrt a leves, már készen is van! Tányérra szedem és pirított kolbásszal tálalom.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)