Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Sült hús meggymártással

Sült hús meggymártással

2 adag sült oldalas maradt, de négy embernek kellett volna vacsi. Így eszembe jutott a gyümölcsmártás és pirított dara, valahonnan a menzás emlékeimből. De azért semmi pánik, jobb lett az eredmény, mint anno a menzán. :)

4 adag
Hozzávalók: 
30
dkg
sülthús maradék
20
dkg
magozott meggy
1
dl
víz
1
késhegynyi
1
evőkanál
cukor
1
késhegynyi
mézeskalács fűszer
1
késhegynyi
reszelt citromhéj
10
dkg
búzadara
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Meggymártás: A magozott meggyet tedd egy kis lábasba, add hozzá a cukrot, a vizet és az összes fűszert (só, mézeskalács fűszer és citromhéj). Míg melegszik, keverd el a pudingport a tejjel, és azt is öntsd a mártáshoz. Kevergesd, és forrás után egy perccel már kész is. 

2. lépés

Pirított dara: Öntsd a darát egy lábasba, kis lángon, kevergetés mellett pirítsd 1-2 árnyalattal sötétebbre. Ízesítsd késhegynyi sóval, adj hozzá 3 evőkanál vizet. Kevergesd-főzd 2-3 percig, hogy apró rögös állagú legyen. 

3. lépés

Csontjáról szedd le a sülthúst, forrósítsd fel, és tálald a meggymártással és a pirított darával.

Hasonló Eccerű receptek: 

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)