Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Sörös-tejszínes csirke bulgurral

Sörös-tejszínes csirke bulgurral

Egyáltalán nem szeretem a sört, még füllesztő meleg, nyári estéken sem innám meg. A teszínes-gombás ragunak ugyanakkor, nagyon kellemes, pikáns ízt ad, érdemes kipróbálni!

 

3 adag
Hozzávalók: 
30
dkg
filézett csirkemell
2
dl
főzőtejszín
10
dkg
szárított erdei gomba
2
dl
sör
50
dkg
bulgur
3.5
dl
víz
1
gerezd
fokhagyma
0
ízlés szerint
teriyaki szósz
0
gerezd
fokhagyma
0
ízlés szerint
0
ízlés szerint
bors
0
ízlés szerint
olívaolaj
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Először a bulgurt készítem el: kevés olívaolajon a megmosott bulgurt megpirítom (kb. másfél perc), majd felöntöm 3.5 dl vízzel és teriyaki szósszal ízesítem (kb. 1-2 evőkanál). Jól összekeverem, majd lefedve félreteszem és hagyom, hogy a bulgur magába szíjva a folyadékot.

2. lépés

A csirkemellet felkockázom, megsózom és megborsom, majd kevés olívaolajon aranybarnára sütöm.

3. lépés

A csirkemellre ráöntöm a sört, hozzádobom a szárított gombát és lefedve, alacsony lángon kb. 10 percig párolom, így a gomba magába szívja a nedvességet, a csirkemell pedig átveszi a sör ízét.

4. lépés

A gombás-sörös csirkemellhez hozzáöntöm a tejszínt, belereszelek egy nagy gerezd fokhagymát, szükség esetén sózóm, és nagyjából 10 percig főzöm még, amíg kellően besűrűsödik.

5. lépés

A bulgurt jól átkeverem és tányérra szedem a sörös-tejszínes ragu mellé.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)