Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Sárgaborsó főzelék

Sárgaborsó főzelék

A sárgaborsót a sárgaborsó főzelékhez bármikor, télen-nyáron, megtalálod az üzletek polcán. Ez egy rántás nélküli recept, ráadásul tejmentes, így sokféle diétába is könnyen beilleszthető!

A változatossághoz és az ételek beltartalma miatt is jó ha időnként beiktatsz egy-egy száraz főzeléket. A száraz borsó áztatása elkerülhetetlen, de roppant egyszerű: tálba vele + víz, amíg ellepi. Ha áztatás nélkül szeretnéd készíteni, sárgaborsó konzervből indulj ki.

Legutóbb natúr csirkemell mellé készült. Amíg főtt a sárgaborsó, addig elkészült a csirkemell is. Sokan viszont kolbász karikákkal vagy füstölt hússal tálalják. Fasírt, füstölt oldalas és pörkölt kitűnő kiegészítője, körete is.

2 adag
Hozzávalók: 
25
dkg
sárgaborsó
0.5
darab
vöröshagyma
2
gerezd
fokhagyma
2
evőkanál
étolaj
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

A felezett borsót - sárgaborsót - áztasd be hideg vízbe egy éjszakára. Ha meg tudod tenni, akkor párszor öntsd le róla a vizet és tisztával öntsd fel úgy, hogy jócskán ellepje.

2. lépés

Az olajon párold meg az apróra vágott vöröshagymát, majd tedd rá az apróra vágott fokhagymát is.

3. lépés

A hagymákra rakd a megáztatott sárgaborsót, majd öntsd fel vízzel.

Sózd meg és főzd amíg teljesen megpuhul a sárgaborsó. Menet közben gyakran keverd, könnyen leragad a lábas aljára, ha nem kevered elég sűrűn, akkor le is éghet.

4. lépés

Időnként szükség lehet a víz pótlására is, de a végén hagyd addig elpárologni a vizet, hogy besűrűsödjön, ne kelljen süríteni.

Mixerrel pépesítheted is, jóétvágyat hozzá!

Hasonló Eccerű receptek: 

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)