Follow Kőeccerű on Instagram

Sajtszósz

Sajtszósz
2 adag
Hozzávalók: 
1
evőkanál
vaj vagy margarin
1
evőkanál
liszt
150
ml
tej
50
g
reszelt sajt
Elkészülési idő: 
15 perc
Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

Villámgyors, sűrű, extrafinom sajtszósz! Mártogatósnak, salátaöntetnek is kitűnő.

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Kis lángon olvaszd fel a vajat egy lábasban. Keverd össze a liszttel, amíg egy egyenletes pépet nem kapsz.

2. lépés

Öntsd hozzá a tejet. Kevergesd kb öt percig, mialatt sűrűvé válik.

3. lépés

Vedd le a lángról. Dobd hozzá a reszelt sajtot (edami, gouda, trappista, Cheddar, vagy amit kedvelsz) és kevergesd addig, amíg szép egyenletes krémet kapsz.

Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)