Follow Kőeccerű on Instagram

Rakott krumpli

Rakott krumpli
4 adag
Hozzávalók: 
9
darab
közepes méretű krumpli
6
darab
tojás
50
g
kolbász
1
evőkanál
csípős paprikakrém
ízlés szerint
sajt (én cheddart használtam)
ízlés szerint
ízlés szerint
bors
1
darab
kis tejföl
olívaolaj az edény kikenéséhez
Elkészülési idő: 
60 perc

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

A rakott krumpli nagyon egyszerű étel, mégis az ízesítése sokféleképpen variálható. Egyszerűen elkészíthető, egyszerűen tálalható, szinte lehetetlen elrontani: csak össze kell rakni :-)

Miért olajjal készítem a rakott krumplit?

Nem szeretem a szalonnát, így olívaolajjal készítettem. Ez a verzió így nem csak finom, de diétásabb is, mint általában.

Ha mégis a hagyományos rakott krumplit szeretnéd, akkor Horvát Ilona szakácskönyvét ajánlom. A rakott krumpli egyszerű változatát viszont már meg is találtad itt, a kőeccerűn!

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

A krumplikat héjastól és 4 db tojást egy edényben, sós vízben, forrástól számítva 10 percig főzzük. Ha megfőttek, hideg vizet öntünk rájuk és állni hagyjuk egy kicsit, hogy könnyebben meg lehessen szabadítani őket a héjuktól.

2. lépés

Egy edényben összekeverjük a tejfölt, a maradék 2 db nyers tojást, reszelt sajtot ízlés szerint, a paprikakrémet és őrölt borsot.

3. lépés

180 fokos, előmelegített sütőben 35 percig sütjük.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)