Follow Kőeccerű on Instagram

Rakott csirkemell újragondolva

Rakott csirkemell újragondolva
4 adag
Hozzávalók: 
50
dkg
csirkemell filé
1
vöröshagyma
1
gerezd
fokhagyma
1
darab
alma
3
darab
burgonya (közepes)
150
ml
tejföl
1
evőkanál
ketchup
1
evőkanál
mustár
15
dkg
reszelt sajt
1
kávéskanál
só és őrölt bors
Elkészülési idő: 
75 perc

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

Gyors, finom, omlós, ízes rakott csirkát szerettem volna kreálni, csirkemell filéből kiindulva, gluténmentesen. 

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

A csirkemell filét vágd 1 cm vastagságú szeletekre (alak-méret mindegy), és tedd egy magasabb falú tepsibe vagy tűzálló tálba. Hints rá egy kávéskanál sót, és ugyanennyi őrölt borsot. Öntsd rá a következőket: egy kis pohár tejföl, az egy-egy evőkanálnyi mustárt és ketchupot, és az apróra vágott nagy gerezd fokhagymát. Kanállal vagy kézzel keverd össze a hússal a tepsiben az előbbieket és rendezd el egyenletes rétegben a hússzeleteket.

2. lépés

Vékony szeletekre vágva rakd a húsra az almát, majd a hagymát, végül a burgonyát. egy kevés sót és borsot hinthetsz még a burgonyaréteg tetejére, de ez nem kötelező. Fedd le alufóliával, és told 200 C-os sütőbe. Süsd 45 percig.

3. lépés

Vedd le az alufóliát, szórd a krumplirétegre a reszelt sajtot és süsd további 15 percig, míg a sajt kicsit megpirul. Párolt rizzsel, zöldségkörettel, vagy akár köret nélkül is tálalhatod. 

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)