Rakott csirkemell

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A csirkemell filét vágd 1 cm vastagságú szeletekre (alak-méret mindegy), és tedd egy magasabb falú tepsibe vagy tűzálló tálba. Hints rá egy kávéskanál sót, és ugyanennyi őrölt borsot. Öntsd rá a köve tkezőket: egy kis pohár tejföl, az egy-egy evőkanálnyi mustárt és ketchupot, és az apróra vágott nagy gerezd fokhagymát. Kanállal vagy kézzel keverd össze a hússal a tepsiben az előbbieket és rendezd el egyenletes rétegben a hússzeleteket.

2. lépés

Vékony szeletekre vágva rakd a húsra az almát, majd a hagymát, végül a burgonyát. egy kevés sót és borsot hinthetsz még a burgonyaréteg tetejére, de ez nem kötelező. Fedd le alufóliával, és told 200 C-os sütőbe. Süsd 45 percig.

3. lépés

Vedd le az alufóliát, szórd a krumplirétegre a reszelt sajtot és süsd további 15 percig, míg a sajt kicsit megpirul. Párolt rizzsel , zöldségkörettel, vagy akár köret nélkül is tálalhatod. 

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 dkg vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 darab alma
  • 3 darab burgonya (közepes)
  • 150 ml tejföl
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál mustár
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 kávéskanál só és őrölt bors
Rakott csirkemell
Rakott csirkemell

Gyors, finom, omlós, ízes rakott csirkát szerettem volna kreálni, csirkemell filéből kiindulva, gluténmentesen. 

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top