Follow Kőeccerű on Instagram

Pizzás csiga

pizzás csiga

A pizzás csiga tulajdonképpen a pizza úti változata :P A margherita verziót készítettem el, ami nem más, mint paradicsomszósz, bazsalikom és mozzarella sajt. A tészta hozzávalókat csak egybe kell önteni, összegyúrni, rácsapkodni a feltéteket és már mehet is a sütőbe. Variáld a feltéteket ízlésed szerint!

4 adag
Hozzávalók: 
690
g
liszt
3.5
dl
víz
2
evőkanál
olaj
1.5
csomag
száraz élesztő
15
g
1.5
g
cukor
1
bögre
paradicsompüré
ízlés szerint
bazsalikom
2
darab
mozzarella sajt
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

A liszthez mérd ki az élesztőt, só, cukrot, olajat. Keverd össze. Öntsd hozzá egyben a 3.5 dl vizet és gyúrd szép egyenletes tésztává. Ha már összeállt a tészta, vedd ki a tálból és gyúrd tovább a konyhapulton - egyszerűbb, mint a tálban szenvedni :) Dagasztógépesek meg előnyben...

2. lépés

Egy 10-15 percet hagyd állni a tésztát. Addig gyújtsd be a sütőt - kb 180 fok elég lesz (közepes láng), és készítsd elő a tepsit (tegyél bele szilikon alátétet vagy olajozd meg). Vágd le a friss bazsalikom leveleket, vagy készítsd elő a szárított bazsalikomot (esetleg oregánót, toszkán fűszerkeveréket). Vedd elő a paradicsompürét, és vágd vagy tépkedd fel a mozzarellát kis darabokra.

3. lépés

Vágd ketté a tésztát. Az egyik felét nyújtsd ki a pulton - egy nagyobb pohár vagy sörös / boros üveg is megteszi, ha nincs egyebed. Jó vékonyra, csak pár mm vastag legyen a tészta! Kend rá a paradicsompürét és szórd bele a bazsalikomot, mozzarellát. Tekerd fel a tésztát jó szorosra. 

4. lépés

Az ígykeletkezett "kígyóból" jó ujjnyi vastagságú darabokat vágj le. Fektesd őket egész közel egymáshoz a tepsiben.

5. lépés

Süsd őket 180-190 fokon kb 15 percig. Ha ekkor kiveszel egy teszt darabot, látni fogod, hogy már átsült, és még puha. 

(A tészta ekkor még ránézére fehéres lesz, de így a jó. Ha 20 percnél tovább hagyod bent, elkezd kiszáradni a csiga, kemény lesz.)

6. lépés

Amíg sülnek a csigák, nyújtsd ki a tészta másik felét is. Tedd rá a feltéteket.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)