Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Pirított újburgonya, avagy a serpenyős krumpli

Pirított újburgonya, avagy a serpenyős krumpli

A petrezselymes pirított újkrumpli az egyik legjobb újburgonyás recept, és egyben az egyik legkedveltebb krumplis köret! Héjában sült, főtt krumpli tulajdonképpen, ami kívül ropogós, belül puha. Attól lesz ilyen, hogy először egy kicsit főzöm a krumplit, utána pedig a külsejét fűszeresen megpirítom egy serpenyőben. 

Ez egy egyszerű krumplis köret, amihez nem kell bekapcsolnod a sütőt: a gázon, serpenyőben pillanatok alatt elkészül. Semmiképpen se pucold meg: az újkrumpli héja vékony, ehető, és sokkal ízletesebb, ha a héjában fő és sül meg!

Sült húsokhoz, rántott hús mellé kitűnő! Házi majonézzel akár önálló fogás is lehet - egy jó mártogatós falatozás a meccs vagy film közben! Ha nem szereted a majonézt, keverj vagy törj egy kis fokhagymát egy pohár tejfölbe, és mártogassatok abba! A tejfölös újkrumpli garantáltan mindenki kedvence lesz.

Ha nincs petrezselymed, helyettesítsd rozmaringgal: az is nagyon passzol a krumplihoz! 

4 adag
Hozzávalók: 
0.5
kg
újkrumpli
ízlés szerint
petrezselyem vagy rozmaring
ízlés szerint
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Mosd meg a krumplit és dobd forrásban lévő sós vízbe 10 percre. Nem kell meghámozni!

 

2. lépés

Öntsd le a vizet, vágd félbe a krumplit és egy kávéskanálnyi vajon serpenyőben pirítsd meg 3-4 perc alatt.

3. lépés

Amikor leveszed a tűzhelyről, szórj rá egy kis friss petrezselymet és keverd át. Sózd meg picit, ha szeretnéd. Petrezselyem helyett rozmaringgal is fűszerezheted, úgy is nagggyon jó.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)