Follow Kőeccerű on Instagram

Pirított hagyma

Pirított hagyma
2 adag
Hozzávalók: 
2
darab
vöröshagyma
1
evőkanál
liszt
0.5
l
napraforgó olaj a sütéshez
Elkészülési idő: 
20 perc
Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

Pirított vagy sült hagyma:  maradt egy kis pecsenye zsír a sült után, gondoltam a köret sós-főtt burgonyát kiegészítem egy kis kísérő finomsággal. Hagyma mindig van a konyhában, éléskamrában, adta magát! Hogy ne fröcsögjön sütés közben, ezért a sózott  hagyma karikákat megszórtam a tálban egy kis liszttel. A sütés közbeni kóstolás nem jött be, nagy hibája lett a sült hagymának: nem áll el :-) külön vigyáznom kell rá, hogy a ebédhez is maradjon. Jó szívvel ajánlom akár nassolásra is a sült hagymát.

Nagyon könnyű elkészíteni, a tányéron remekül mutat, dobd össze Te is, nem kell hozzá nagy konyha tudomány sem!

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Tedd fel az olajat a sütéshez - mire elkészül a sütéshez a vöröshagyma, addig megmelegszik éppen.

Használhatsz pecsenye sütés után megmaradt zsiradékot is.

2. lépés

A hagymát pucold meg és vágd fel karikákra - fél cm-nél ne legyenek vastagabbak. Megpróbálhatod lilahagymával is!

3. lépés

Enyhén sózd meg a hagyma karikákat majd szórj rá lisztet és rázd össze a tálban. Már mehet is a forró olajba. Addig süsd amíg szépen nem kezd pirulni, barnulni.

4. lépés

Tálald a hagymát köretként, az étel kiegészítéseként.

Kissé édeskés az íze - amint a hagyma íze kissé édeskés. Kóstold meg és az ízlésednek, szád ízének megfelelően kínáld ételekhez vagy éppen nassoláshoz.
A főtt burgonyához kifejezetten remek, pl sült oldalassal

Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)