Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Paradicsom saláta

Paradicsom saláta

A paradicsomsaláta a paradicsom, hagyma és ecet egyszerű hármasától lesz jó. Nekem étteremben ízlett meg. Annál finomabb csak a kertünkben termett paradicsomból, saját konyhánkban elkészített saláta lett. Ezt próbálom visszaadni a receptemmel neked is.

A mennyiségeket ne vedd komolyan, a paradicsom és a lilahagyma aránya lehet más is. Először készítsd el az általam megadott mennyiségek szerint - a paradicsomok és a lilahagymák is méretesek legyenek -, utána tudni fogod több legyen-e benne a lilahagyma aránya vagy kevesebb. A vörös balzsamecet kedvencem, helyette tökéletesen megfelel a fehér balzsamecet is vagy szőlő ecet, de akár az alma ecet is jó rá. Ha csak szokásos eceted van otthon, készítsd azzal! Zöldfűszerek közül a petrezselyemzöldje illik leginkább, finom snidlinggel is.

Sokféle ételhez adhatod, de akár reggeli vagy vacsora mellé is remek. Egy fenséges saláta, különlegessé teszi még az egyszerű pörköltet is :-)

4 adag
Hozzávalók: 
8
darab
paradicsom
2
darab
lilahagyma
4
evőkanál
balzsamecet
2
evőkanál
cukor
2
evőkanál
olívaolaj
1
teáskanál
étkezési só
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

A lilahagymákat vágd félbe, majd vágd fel vékony szeletekre, félkarikákra. Sózd meg és hagyd ebben állni, amíg a paradicsomot szeleteled!

2. lépés

A paradicsomokat szeleteld fel karikákra!

3. lépés

A paradicsomot és a sós hagymát keverd- vagy rétegezd össze egy olyan tálba, amelyet le tudsz zárni, tudod tárolni benne.

4. lépés

Keverd össze az öntet hozzávalóit: az ecetet és cukrot, majd az olajat is. Öntsd a hagymás paradicsomra és óvatosan keverd meg, ne törjön össze, de a paradicsom levével is jól keveredjen az öntet.

Jó ha van ideje összeérni a hűtőben, de azonnal fogyasztható, kóstold csak meg! Arra az egyre vigyázz, hogy maradjon a kaja mellé is :-)

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)