Follow Kőeccerű on Instagram

Paprikás krumpli

Paprikás krumpli szafaládéval
4 adag
Hozzávalók: 
60
dkg
burgonya
20
dkg
szafaládé (vagy virsli vagy kolbász)
1
darab
vöröshagyma
2
gerezd
fokhagyma
1
darab
fehér paprika
1
darab
paradicsom
3
teáskanál
fűszerpaprika
10
dkg
füstölt szalonna
ízlés szerint
Elkészülési idő: 
90 perc

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

Paprikás krumpli

Semmi extra, ez egy gyors és könnyen készíthető étel. Ha nem használsz hozzá húst, akkor nagyon olcsó is. Pontosan az, amiről hallhattál, fogj bele bátran! Elkészítés kb 15 perc munka, utána már csak meg kell főnie és kész!

Mitől paprikás a paprikás krumpli? Van benne fűszerpaprika is és fehér paprika is :-) így ettől is, attól is paprikás :-)

Az energiát a belefőzött húsféle adja. Évek óta szafaládéval főzöm, nálunk ez jött be. Készítheted mással is, kolbásszal, virslivel, pirított csirkemell hússal. Akár maradék sűlt húst is belevághatsz!

Jó éjtvágyat hozzá!

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Vágd fel kockákra a meghámozott krumplit, felhasználásig öntsd fel vízzel.

A füstölt szalonnát apró kockákra vágd!

Vágd fel apróra a fej vöröshagymát, a paprikát, paradicsomot is, de ne keverd össze őket, mert külön-külön adagoljuk majd őket.
(a fehér paprika és paradicsom helyett egy-két evőkanál lecsót is adhatsz majd hozzá)

A szafaládéról (vagy kolbászról) távolítsd el a bőrt és vágd fel karikákra vagy fél karikákra! (A virslit karikázd fel.) A vastagsága kb fél cm vagy vékonyabb. Készítsd a tűzhely közelébe a feldarabolt hozzávalókat, jöhet a főzés!

2. lépés

A lábast feltéve tűzre, tedd először a felkockázott szalonnát - vagy egyéb zsiradékot. A szalonnából szépen ki kell sütni a zsiradékot, s mielőtt elkezdene füstölni, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Addig melegítjük kis lángon, amíg a hagyma üveges - azaz kissé áttetsző nem lesz.

3. lépés

Most adhatjuk hozzá a paprikát, amit jól összeforgatunk a hagymás szalonnán, s máris jöhet a paradicsom.

4. lépés

Amikor homogén már a paprikás-paradicsomos sűrítmény, akkor hozzáadjuk a szafaládét és kissé feljebb vesszük a lángot alatta. Jól átforgatjuk, s amint elkezd sisteregni, rászórjuk a pirospaprikát. Gyors mozdulatokkal az egészet átkeverjük, legyen minden csupa paprika. Egy perc múlva felöntjük vízzel.

5. lépés

Azonnal jöhet rá a krumpli is, a fokhagyma, só. Annyi vízzel öntsük fel ismét, hogy éppen ellepje.

Kóstolással ellenőrizzük a só mennyiségét, illetve vízzel pótoljuk, ha elfőné a levét. A szafaládé nagyon gyorsan megfő. A krumpli akkor jó, ha kissé már mállanak a kockák, ettől kissé besűrűsödik a leve, nagyon finom :-)

Kenyeret készítsünk az asztalra a tálalásnál, más nem is kell, jóétvágyat!

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)