Follow Kőeccerű on Instagram

Padlizsánkrém

Padlizsánkrém
8 adag
Hozzávalók: 
3
darab
padlizsán
3
gerezd
fokhagyma
4
evőkanál
tejföl
ízlés szerint
ízlés szerint
bors
ízlés szerint
füstölt pirospaprika
Elkészülési idő: 
45 perc

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

A padlizsánkrém a padlizsán elkészítésének legjobb módja, az egyik legnépszerűbb padlizsános recept! Kend pirítósra mint szendvicskrém, és mellesleg remek húsmentes ételt kapsz. A padlizsánkrém a hidegtálak legkedveltebb krémje.

Az erdélyi padlizsénkrémben majonéz is van. Ez a recept viszont egy könnyebb, kevésbé kalóriadús változata a padlizsánkrémnek: tejfölt tartalmaz majonéz helyett.

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

A padlizsánokat hosszában félbe vágom, villával kicsit megszurkálom a héjukat. Egy tepsire fektetve, légkeverésen, 180 fokon (kis lángon) megsütöm.

2. lépés

A megsült, kihűlt padlizsánok belsejét kikaparom egy nagyobb tálba, és hozzáadom a fűszereket, a tejfölt és a zúzott fokhagyma gerezdeket.

3. lépés

Az egészet jól összekeverem, majd aprító gépben vagy botmixerrel összeturmixolom.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)