Mézes szezámos répa

Alapanyag kategória: Bors, méz, olívaolaj, répa, , szezámmag

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A répákat meghámozom és karikákra (félkarikákra, hasábokra, ki hogy szereti) felvágom.

2. lépés

Egy edénybe kimérem a 3 evőkanál olívaolajat és 1.5 evőkanál mézet. Meggyújtom alatta a gázt közepes fokozatra. Egy-két perc múlva, mikor felolvadt a méz és elkeveredett az olajjal, beleteszem a két evőkanál szezámmagot és barnára pirítom pár perc alatt.

3. lépés

Hozzáadom a répát és teszek rá sót, borsot. Itt egyéb fűszerekkel, fűszerkeverékekkel is játszhatsz, ha megbolondítanád kicsit.

4. lépés

Párolom a répát kb 15-20 percig. Időnként öntök alá egy kis minimális vizet, nehogy leégjen.

Hozzávalók

  • 4 darab répa
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1.5 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szezámmag
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
Mézes szezámos répa
Mézes szezámos répa

A mézes szezámos répa neve ne tévesszen meg senkit, nem édességről van szó. Ez a répának az a finomra párolt, fűszeres formája, ami nem csak pillanatok alatt elkészül, de még élvezhető is. Így ha párolt zöldséget ennél az egészséges táplálkozás jegyében, de tartasz az ízetlen végeredménytől, ez a te recepted!

Egy pirítóssal, főtt tojással egészséges uzsonnát kreálhatsz belőle, de feldobhatod a főétkezések rizs, tészta, krumpli unalmát is.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top