Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Makrélás fusili

Makrélás fusili

Maradt egy adag csupasz főtt orsótészta a hűtőben, amihez jókora éhség és masszív időhiány társult. Hogy mi lett belőle? A tuti befutó, elronthatatlan, nyári(as) villám-ebéd, amit nem lehet megunni, mert sosem sikerül ugyanolyanra. Ez persze nagy előny, csak semmi pánik! :) 

1 adag
Hozzávalók: 
1
darab
Makréla konzerv
10
dkg
orsó tészta
1
darab
paradicsom
5
g
parmezán
1
késhegynyi
petrezselyem
bazsalikom
1
késhegynyi
őrölt bors (fehér)
5
csepp
citromlé
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

 Forralj vizet, és teáskanálnyi sóval tedd bele az orsótésztát, főzd meg kb. 8 perc alatt.

2. lépés

 A halat csepegtesd le, és tedd egy serpenyőbe. Fűszerezd fehér borssal, sóval, kevés friss petrezselyemmel, néhány bazsalikom levéllel, néhány csepp citromlével, és add hozzá a paradicsom felét apróra vágva, vagy akár késes mixerrel 2 másodperc alatt pürésítve. (A fűszekből használhatsz szárított verziót, bár annak az íze nem annyira friss). Kis fokozaton forrósítsd át a halat.

3. lépés

A leszűrt tésztára szedd a halat, a paradicsom másik felét cikkekre, vagy apróbb kockákra vágva halmozd a tésztára, és ha friss zöldfűszered is van otthon, mehet még rá pár bazsalikomlevél, kis petrezselyem, de tökéletes az ízharmónia pár levélke lestyánnal is. 

4. lépés

 Utolsó simításként öntözd meg néhány csepp friss citromlével az ebéded, és hints rá reszelt parmezánt, vagy más kemény sajtból reszelj rá egy picit. 

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)