Follow Kőeccerű on Instagram

Levendulás cukor

Levendulás cukor
2 adag
Hozzávalók: 
1
evőkanál
levendula virág (szárított vagy friss)
20
dkg
kristálycukor
Elkészülési idő: 
5 perc
Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

Levendulás cukor egy remek lehetőség a levendula mindennapos felhasználásában. Ha ráuntál a vaníliás cukorra, dobd fel ezzel a sütijeidet és italaidat!

A cukor átveszi a levendula ízét és illatát, alig egy-két óra alatt. Szórhatod kelt tészták és sütemények tetejére, teheted tejbe, teába, süteménybe, ... Elkészítése roppant egyszerű és gyors. Amint használok belőle, ismét feltöltöm cukorral és szárított levendulával, így bármikor ismét bevethető.

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Töltsd a levendula virágot egy kisebb üvegbe - pl egy üres befőttes üvegbe, amit a csavaros tetőjével tudod majd zárni

2. lépés

Szórd a kristálycukrot a levendulavirágra, maj zárd le az üveget és rázd össze.

3. lépés

Hagyd állni legalább 1-2 órát, utána bármikor használhatod. Érdemes használat után utántölteni, hogy bármikor rendelkezésre álljon a levendulás cukor az édes tésztákhoz, italokhoz :-)

Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)