Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Egyszerű lencsefőzelék konzervből

Egyszerű lencsefőzelék konzervből

A világ legegyszerűbb lencsefőzeléke konzervből készül! Így nincs gondod azzal, hogy időben beáztasd a lencsét, vagy hogy kemény marad a végén. És még finom is... Tejföllel és dijoni mustárral szoktam csinálni, ezek alkotják a lelkét!

Újévi lencsefőzeléknek is kiváló - feltétlen dobd össze, ha a lottó ötösre pályázol  ;) A babona szerint a lencseszemek a pénzt szimbolizálják - minél többet eszel,annál több pénz áll majd a házhoz az új évben.

Húsimádóknak: a lencsefőzelék kolbásszal és füstölt hússal a legnépszerűbb!  Ha tehát az alábbi recepet kissé vérszegénynek tűnik, tessék kipróbálni mindkét féle húsos feltéttel ;)

4 adag
Hozzávalók: 
2
darab
lencse konzerv ( egyenként 400 g)
2
evőkanál
tejföl
1
evőkanál
liszt
1
teáskanál
dijoni mustár
ízlés szerint
babérlevél
ízlés szerint
1
gerezd
fokhagyma

kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)