Follow Kőeccerű on Instagram

Lencsefőzelék

Lencsefőzelék
4 adag
Hozzávalók: 
2
darab
lencse konzerv ( egyenként 400 g)
2
evőkanál
tejföl
1
evőkanál
liszt
1
teáskanál
dijoni mustár
ízlés szerint
babérlevél
ízlés szerint
1
gerezd
fokhagyma
Elkészülési idő: 
20 perc

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

A világ legegyszerűbb lencsefőzeléke! És még finom is... Tejföllel és dijoni mustárral készül, ezek alkotják a lelkét.

Újévi lencsefőzeléknek is kiváló - feltétlen dobd össze, ha a lottó ötösre pályázol  ;)

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

A lencsekonzerveket felbontom és egy nagyobb edénybe öntöm (lével együtt, vagy ha ezt nem szeretném, akkor lecsöpögtetve, kb. 3 dl vízzel).

2. lépés

A lencsét fűszerezem a babérlevéllel, mustárral, lereszelt fokhagymával, sóval (a sóval vigyázni kell, mert a dijoni mustár már eleve nagyon sós) és felteszem főni.

3. lépés

Amíg a lencse felforr, habarást készítek: a tejfölt jól kikeverem a liszttel.

4. lépés

Ha felfort a lencse, hőkiegyenlítést végzek, vagyis kiveszek egy merőkanállal a léből és elkeverem a tejföllel. Ezt követően hozzákanalazok még egy kis lét és ezt a felhigított tejfölt öntöm rá - folyamatos keverés mellett - a lencsére.

5. lépés

Kb. 10 percig főzöm még, kicst be kell sűrűsödnie, majd tálalom.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)