Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Lencse saláta - sárgarépával és almával

Lencse saláta - sárgarépával és almával

Lencse saláta szilveszterre, újévre, húsok mellé köretként, vagy salátaként, önálló fogásként fogyasztva is remek. Glutén-, és tejmentes saláta.

Bővítheted a hozzávalókat, tehetsz bele-, illik az ízeihez a lilahagyma például, de megpróbálhatod vöröshagymával is. Ha tompítani-, lágyítani szeretnél rajta, akkor főtt tojást tegyél bele - ezzel marad a lencse saláta glutén- és tejmentes mivolta.

4 adag
Hozzávalók: 
200
g
Lencse vagy lencse konzerv
2
darab
sárgarépa
1
darab
alma
ízlés szerint
őrölt bors
ízlés szerint
0.5
citrom leve
1
evőkanál
mustár
4
evőkanál
méz
1
evőkanál
olívaolaj vagy étolaj
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

A mézet, citromlevet, sót, őrölt borsot, mustárt, oliva olajat és sót keverd össze a sós vízben kb. 30 perc alatt puhára főzött (vagy fél perc alatt kibontott :) konzerv) lencsével.

2. lépés

Kockázz fel egy almát és párolj (vagy főzz) meg 10 perc alatt 2 szál felkockázott sárgarépát. Keverd a salátához. Kész. :)


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)