Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Lecsó

Lecsó

Klasszikus lecsó recept, semmi kurfli nincs benne, csak paprika, paradicsom, hagyma, kolbász,  - ettől olyan finom, amilyen :-) nem tudod elrontani Te sem :-)

Füstölt szalonnára szoktam összeállítani, ezt kihelyettesítheted bármely zsiradékkal, a lényeg a zöldségeken van. Lángolt kolbásszal készül nálunk, vega változatából ez kimarad. A paradicsom fogja adni a leveses részét, úgy állítsd össze a paprika-paradicsom arányát, amennyire levesesnek szereted. Egy nyár alatt kiderül Te és a családod hogyan kedveli leginkább.

Kenyérrel tálald, pl a zabpelyhes kenyér lágyságával, a rozsos kenyerünk jellegzetes ízével - pontosan passzol a lecsónkhoz.

4 adag
Hozzávalók: 
1
kg
zöldpaprika
50
dkg
paradicsom
2
darab
vöröshagyma
10
dkg
füstölt szalonna
1
darab
kolbász
1
teáskanál
fűszerpaprika
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Vágd fel karikákra a paprikát és szeletekre a paradicsomot, a hagymát szálakra. A szalonnát apró kockákra vágd!

2. lépés

Tedd fel és pirítsd meg a szalonnát vagy melegíts egy kis zsiradékot.

Erre tedd a kolbász karikákat és a hagymát, pirítsd meg ezt is. Mielőtt rátennéd a paradicsomot, szórd meg a füszerpaprikával(az íze és a színe miatt)

A kolbász helyett szafaládét, virslit is tehetsz, nálunk inkább a lángolt kolbász vált be, a fotón is egy ilyen változatot láthatsz.

3. lépés

A zöldpaprika kerül bele a végén, az sem baj, ha nem fér bele egyszerre mind, folyamatos keverés mellett keverd bele, ahogy a lé nyeli el a karikákat.

Ne feledd megsózni! Fedd le egy fedővel és mérsékelt tűzön főzd készre. Kenyérrel tálald.

...ha teszel rá még felvert tojást is, úgy fejezed be a főzését, akkor a tojásos lecsónkat kapod :-)

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)