Follow Kőeccerű on Instagram

Lazac tejszínes-kapros raguval

Lazac tejszínes-kapros raguval
2 adag
Hozzávalók: 
30
dkg
lazacfilé (bőrös)
50
g
vaj
ízlés szerint
1
dl
főzőtejszín
ízlés szerint
fehér bors
teáskanál
kapor
Elkészülési idő: 
20 perc

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

Lazac. Finom, egészséges, és még a sütinek is hagy helyet, vagyis nagyon kellemes és illedelmes fogás a menüsorban. 20 perc alatt kész, körettel együtt. 

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Vágd kb. 5 centi széles szeletekre a lazacfilét, olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, és bőrével lefelé fektesd bele a lazac szeleteket. Közepes-nagy lángon, mozgatás nélkül süsd 2-3 percig, míg kb a közepéig kivilágosodik a hal. Enyhén sózd és borsozd meg, aztán fordíts át a szeleteket. Süsd további 2-3 percig, hintsd meg sóval és borssal. Szedd tányérokra a lazacot, és facsarj rá néhány csepp citromlevet.

2. lépés

 A serpenyőbe szórj egy teáskanál lisztet (gluténmenteset, ha szükséges), majd öntsd rá a tejszínt és az apróra vágott friss/szárított kaprot. Forrald fel és egy percig főzd. Merd a halszeletekre a ragut. (A kapor kihagyható, ha nem szereted.)

3. lépés

 Köretként például párolt rizst, és zöldségeket készíthetsz mellé (sós vízben párolj pl. zöldbabot, brokkolit, borsót). Ezeket még a halsütés előtt kezdd főzni/párolni, hogy frissen tálalhasd a lazacot a körettel!

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)